Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Biohazard: metalos hangzás, énekelhető dalok

Mocskos, nagyon súlyos, de emellett fogós és énekelhető – így jellemezte az eredeti felállású Biohazard tavaszra várható új albumát az Inked magazinnak Evan Seinfeld basszusgitáros/énekes. A lemez a Nuclear Blast gondozásában lát majd napvilágot, a producer Toby Wright.

„A pergő úgy szól, mint egy kibaszott .45-ös automata egy betonszobában. Veszélyes és mocskos”, mondta Evan Seinfeld a lemez hangzásáról. „A lemez nagyon fémes, az egészet lehangoltuk C-re… Súlyos, súlyos! Mindig is szerettem volna egy olyan albumot készíteni, aminek ilyen nagyon metalos hangzása van, de aztán a hardcore-os vonalat nyomtuk – nem feltétlenül én, hanem a többiek… És a hardcore ugyebár szándékosan szarul szól.” Evan szerint az új Biohazard lemez nemcsak súlyos és agresszív, de emellett énekelhető is. A frontember korábban azt nyilatkozta, hogy az albumon szép számmal akadnak old school részek, a hangulat azonban leginkább a Biohazard két legsikeresebb anyagát, az Urban Discipline-t és a State Of The World Addresst idézi majd.

A lemeznek egyelőre nincs címe, de valószínűleg szerepelnek majd rajta a Decay, a Screaming For Change és a Vengeance Is Mine című dalok is. Utóbbit a banda már élőben is tesztelte néhány tavalyi koncerten. A megjelenésről sem tudni még biztosat, de márciusra a Biohazard már lekötött néhány európai bulit, így tavasszal minden bizonnyal kijön az album. A zenekartól egyébként producerük, Toby Wright (Slayer, Korn, Mötley Crüe, Stone Sour, Fear Factory és még sok egyéb nagy név korábbi munkatársa) is elájult a munkálatok során. „Ez a világ legjobb hardcore zenekara. Az új album is bizonyítja, hogy ez tény!", lelkendezett a stúdióguru.

A Biohazard a 2005-ös Means To An End album után oszlott fel, de nem bírták sokáig egymás nélkül, már 2008-ban újjáalakultak, méghozzá a klasszikus felállásban, ami Bobby Hambel gitáros távozásával robbant szét 1995-ben, pont a banda karrierjének csúcsán. Seinfeld, Billy Graziadei, Hambel és Schuler a visszatérő turnén Budapesten is fellépett a Dieselben. A Shock! Bobby Hambellel készített akkori interjújáért kattints ide!

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.