Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Biohazard: dalok egyenesen a húsdarálóból

Annyit már eddig is tudtunk, hogy a visszatérő Biohazard lemez egyszerre lesz súlyos és minden korábbinál dallamosabb, most azonban Billy Graziadei gitáros/énekes is méltatta egy kicsit a klasszikus felállás nyár végére várható új dalait. Billy szerint az album jóval túlmutat azon, hogy „csak" egy sima Biohazard anyag legyen.

„Volt pár olyan lemezünk a múltban, ami definiálta a zenekart, ez pedig az az album, ami sok szempontból újraírja majd a Biohazard történelmét", mondta Billy Graziadei a The Big Rock Show című amerikai rádióműsorban. „Benne van a Biohazard veleje, de egyértelmű előrelépést is jelent, mert sokat fejlődtünk a dalszerzés terén. Bevittük a Biohazardba azokat a tapasztalatainkat, amiket az utóbbi években szereztünk, de anélkül, hogy megváltoztattuk volna a jellegzetes Biohazard hangzást. Hallod a zenében azt a dühöt és energiát, ami ott volt az Urban Discipline-ban és a korai lemezeinkben, de egyben túl is mutat azokon."

Billy szerint a munka kezdetén elsőre kiráztak magukból tizenkét dalt, de aztán hátráltak egy lépést, és inkább tovább finomították a témákat. „Könnyű volt kirázni magunkból egy rakás fasza, groove-os riffet, de utána kihajítottuk ezeket a dalokat, és csak egy pár dolgot tartottunk meg belőlük itt és ott. Így jóval tovább tartott a munka, de végül egy olyan albumot eredményezett, ami hosszabb távon is meghatározónak számít majd a karrierünkben, nem pedig csak egy újabb indok lesz arra, hogy turnézzunk. Korábban azért többször is előfordult velünk ilyesmi... Igazából mindegy, miből születik egy dal: lehet, hogy ketten-hárman ülünk egy szobában és zenélhetünk, lehet, hogy valaki lejön egy demóval vagy csak egy riffet hoz. A lényeg, hogy minden ötletet áteresztünk azon a szűrőn, amit csak húsdarálónak hívunk. Jammelünk a témákon, szanaszét cincáljuk őket... Ennek során kerülnek a nótákba azok az egyéni ötletek, amik igazán biohazardossá teszik őket. Akármelyikünk előállhatna egy szólólemezzel, de a többiek hatására lesz Biohazard az, amit én írok, és fordítva."

Graziadei szerint a bandánál nagyon bevált Toby Wright producer is, aki korábban többek között a Slayerrel, a Kornnal, a Mötley Crüe-vel, a KISS-szel vagy Ozzy Osbourne-nal is dolgozott már. „Valami olyat tett le az asztalra, amit korábban egyetlen producerünk sem. Folyamatosan velünk tartott a munka során, és roppant eltökélt volt. Semmit sem írt, és semmi mást nem csinált azt leszámítva, hogy azt mondta: nem, ezt csináljátok meg még egyszer. Mindent segített összeszervezni, és hiába dolgozom én is producerként a Biohazardon kívül, hiába van egy stúdióm Los Angelesben, teljesen másról szól a történet, ha a saját bandádról van szó. Akkor ugyanis objektív személyre van szükség, egy olyan kívülállóra, akit mindenki tisztel, de érzelmileg nem kötődik ahhoz túlságosan, amit csinálsz. Producerként és zenészként is rendkívül sokat tanultam Tobytól."

A Biohazard visszatérő albuma nyár végére várható a Nuclear Blastnél. Az 1994-es State Of The World Address óta ez lesz a New York-i hardcore/metal banda első lemeze, amin a klasszikus tagság szerepel, vagyis Billy mellett Evan Seinfeld énekes/basszusgitáros, Danny Schuler dobos és Bobby Hambel gitáros. A banda legutóbbi budapesti koncertjéről itt olvashatsz.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.