Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Beteges munkamánia: új szupergroupban Brent Hinds

A Mastodon gitáros Brent Hinds képtelen egyszerre csak egy dologgal foglalkozni. Javában készül az atlantai metalosok őszre várható új nagylemeze, a The Hunter, de a gitárosnak nem elég, hogy emellett két további projekjével is lemezt jelentet meg, most még egy friss csapatot is létrehozott a The Dillinger Escape Plan gitáros Ben Weinmannel, a The Mars Volta egykori dobosával, Thomas Pridgennel és a Jane’s Addiction eredeti basszusgitárosával, Eric Averyvel.

„Már megpróbáltunk összejönni és csinálni egy lemezt, de nem volt rá időnk”, nyilatkozta az egyelőre név nélküli bandáról Hinds a Noisecreepnek. „Igazán őrült dolgokat akarunk felvenni, amiken Ben nagyban dolgozik is, de nem egyszerű összeszervezni magunkat…”

A gitáros másik két projektjének speciális kiadványa, a Brent Hinds Presents Fiend Without A Face / West End Motel dupla anyag június 7-én került a boltokba. „A West End Motel a kapatos költészetről szól, a Fiend Without A Face pedig a beszívottan hullámzó hangzásokról", mondja a Rocket Science kiadó által gondozott zenei anyagokról Brent. Érdekesség, hogy Hinds máris a folytatást tervezi mindkét lemezhez, valószínűleg még a nyáron belekezd majd a munkálatokba. A Fiend Without A Face-ben egyébként a Mastodon dobosistene, Brann Dailor is érdekelt.

Habár ez a két zenei kísérlet is sokak érdeklődésére tarthat számot, a legtöbben már nyilván az új Mastodonra izgulnak, ami javában készül egy atlantai stúdióban Mike Elizondo producerrel. A lemez címe The Hunter lesz, és olyan dalok lesznek rajta, mint a Blasteroids és az All The Heavy Lifting. „Teljesen másként szól a zene, mint bármi, amit eddig csináltunk", véli Hinds a zenéről. Új szerzeményekre azonban a nyári európai turnén, így a július 14-ei tokaji koncerten még senki se számítson. „Nem játszunk új nótákat a turnén, mert még rendesen próbálni sem volt időnk a koncertekre, annyi dolgunk van a stúdióban", mondja Brent, aki azonban azt elképzelhetőnek tartja, hogy a banda július 30-ai seattle-i buliján már debütálhat majd egy friss szerzemény. A Mastodon ezen a koncerten a Soundgardennek melegít majd a Queens Of The Stone Age társaságában.

A nagylemez megjelenése őszre várható.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.