Shock!

július 07.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Bemutatta élőben első új dalát a Sanctuary

I Am Low címmel új dalt játszott az augusztusi európai fesztiválokon a Warrel Dane énekes és Jim Sheppard basszusgitáros vezette Sanctuary, akik nagyban készülnek a fullos visszatérésre, és több európai metal seregszemlén is képviseltették magukat az elmúlt hetekben.

A Sanctuary az első két lemez, az 1988-as Refuge Denied és az 1990-es Into The Mirror Black klasszikusai mellett egy I Am Low című új dalt is elővezetett az idei európai fesztiválokon, de természetesen nem ez az egyetlen friss szerzeményük: a The Year The Sun Died című friss lemez már nagyban készül. „Sok új nótát írtunk, és épp tárgyalunk egy szerződésről a Century Mediával, a dolog már a küszöbön áll”, mondta a Rock My Monkey TV-nek Dane. „1995 óta velük dolgozom, ismerem a cég munkatársait, kiváló munkakapcsolatban állok velük, szóval jelenleg ez tűnik a legjobb forgatókönyvnek. Meglátjuk. Semmi sincs kőbe vésve, de most úgy néz ki, velük állapodunk meg…”

Warrel korábbi nyilatkozatai szerint a The Year The Sun Died inkább az Into The Mirror Black rokona lesz, mint az első anyagé, ugyanakkor a csapat ízig-vérig 21. századi produkcióban gondolkodik, tehát nem merül majd ki puszta múltidézésben a dolog. Warrel ugyanakkor – a Sanctuary hagyományaihoz hűen – ismét megereszt majd néhányat azokból a magasakból, amik a Nevermore-ra sosem voltak jellemzőek.

A Sanctuary tagjai Dane és Sheppard mellett Lenny Rutledge gitáros és Dave Budbill dobos. Az eredeti felállásból egyedül Sean Blosl gitárost nem érinti az újjáalakulás, az ő utódja Brad Hull, akit Warrelék a Blistered Earth nevű Metallica tribute-ból akasztottak le.

Az I Am Low angliai, a Bloodstock fesztiválon készült felvétele az alábbiakban megtekinthető.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.