Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Az idők kezdetéig repít vissza az új Amorphis

Május 27-én érkezik a finn Amorphis új albuma, a The Beginning Of Times, amit a csapat karrierje eddigi legnagyobb kihívásaként emleget. A finn mitológián alapuló konceptalbum alapváltozatára tizenkét dal kerül majd, a zenekar pedig először húsvét vasárnapján, egy populáris finn tévéműsorban ad belőle komolyabb ízelítőt.

„Az album a finn mitológia és folklór legfontosabb karakteréről, a finn istenről, Vejnemöjnenről szól majd, akit hatalmas erővel rendelkező, bölcs öregemberként szokás ábrázolni", állt a banda egy korábbi közleményében. „Vejnemöjnen hangja a mítosz szerint mágikus erővel rendelkezett, sokan egyenesen a világ teremtőjének tartják. Miután eldöntöttük, hogy egy ilyen erős téma köré építjük az albumot, nyilvánvaló volt, hogy igazi kihívás lesz megírni a zenét. Sok összetevő már hallható volt a korábbi albumainkon, de ennél jóval több rejlik az anyagban."

A Mikko Karmila keverte albumon az énekhangzásért a Nightwish basszer/énekes Marco Hietala felelt, a borítót pedig Travis Smith készítette. Az egyik új dal - vélhetően a felvezető single-nek választott You I Need - április 24-én, az Idols tekee hyvää című jótékonysági tévéműsorban hangzik majd el élőben, bevételeit pedig olyan hátrányos helyzetű országokban élő gyerekek oktatására ajánlják fel a készítők, mint Haiti vagy Kambodzsa. A lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Battle For Light
02. Mermaid
03. My Enemy
04. You I Need
05. Song Of The Sage
06. Three Words
07. Reformation
08. Soothsayer
09. On A Stranded Shore
10. Escape
11. Crack In A Stone
12. Beginning Of Time
13. Heart's Song (digipak bónusz)

Az Amorphis előző stúdióalbuma, a csak Finnországban több mint 15 ezer példányban elkelt Skyforger 2009 májusában került a boltokba. A csapat legutóbb tavaly év végén koncertezett Magyarországon az izraeli Orphaned Land társaságában, idén júliusban pedig Tokajban, a Hegyalja Fesztiválon játszanak majd.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.