Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Az Amorphis a Vekeri első külföldi húzóneve

A januári budapesti buli után júniusban ismét Magyarországon lép fel a finn Amorphis, akik a június 21-23. között megrendezendő Vekeri Fesztivál és II. Árpád-házi Zenei Napok programját erősítik majd Debrecenben.

Esa Holopainenék a szombati, 23-ai nap főbandájaként lépnek majd fel a szintén finn Norther után. A fesztivál őket leszámítva egyelőre elsősorban a hazai rock/metal felhozatalból szemezget, ott lesz többek között az Omen, az Akela, a P.Box, a Kalapács, a Rómeó Vérzik, a Sex Action vagy a Dying Wish is. A programot ugyanakkor érdemes továbbra is figyelni, ugyanis a Nagyszínpad csütörtöki és pénteki headlinerét egyelőre még nem jelentették be a szervezők.

A finn metalosok áprilisban egyébként egy speciális finn turnét abszolválnak majd az ezer tó országának hangversenytermeiben, főleg akusztikus alapú, de nem teljesen unplugged bulikkal, a programban sok régen nem játszott dallal, illetve speciális vendégekkel. „Mindig próbálunk előjönni új ötletekkel, de régen elsősorban azért változott annyit a hangzásunk, mert sok volt a bandában a tagcsere", magyarázta egy év végi interjújában a gitáros Holopainen. „Mindenki mindig hozott valami újat... Manapság egyszerűbben írjuk a dalokat, mert mindenki tudja, mit csinálnak a többiek. Remélhetőleg tudunk friss ötleteket felmutatni, mert egyáltalán nem szeretnénk ragaszkodni egyetlen bevált formulához. Még ha sokszor is dolgoztunk ugyanazokkal a producerekkel, stúdiókkal, akkor is megpróbáltunk mindig újdonságokat felvillantani, amik passzoltak a koncepciónkhoz."

A csapat tavaly The Beginning Of Times címmel adott ki lemezt.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.