Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Az albumformátum haldoklik” – panterás riffek az új Gojirán

Enyhébb stílusmódosítás körvonalazódik a francia Gojiránál, akik javában dolgoznak a következő nagylemezen. Joe Duplantier énekes/gitáros szerint eleve más munkamódszerrel kezdtek hozzá a zeneszerzéshez, mint korábban.

„Az eddigi legjobb albumunkat akarjuk megjelentetni”, mondta Joe a Rocksverigének. „Kicsit másképp állunk a dolgokhoz: kukázzuk a riffeket, kukázzuk a dalokat. Azelőtt megírtunk tizenkét nótát, aztán stúdióba vonultunk, és pontosan ugyanúgy rögzítettük őket, ahogy a demókon szerepeltek. Minden dalból kihoztuk a legtöbbet, egészen addig gyűrtük őket, amíg a lehető legjobbak nem lettek. Most viszont máskép dolgozunk. Ha felbukkan egy riff, ami már az elején is unalmasnak tűnik, akkor kihajítjuk ahelyett, hogy megpróbálnánk érdekesebbé tenni. Legalább húsz dalötletünk van, de még dolgozunk azon, hogy összerakjuk őket. Az viszont biztos, hogy rengeteg olyan anyaggal rendelkezünk, amit imádunk. Mindnyájunk számára izgalmas a dolog, mert kicsit a stílus is más: van pár panterás riffünk, ami újdonság nálunk. De fontos, hogy néha kicsit ütősebbek legyenek a riffek.”

Az említett húsz dal mindegyike persze biztosan nem kerül fel az albumra. „Rövid, nagyon dinamikus lemezben gondolkodom, de tényleg annyi anyagunk van, hogy akár három albumot is összerakhatnánk belőle. De mi az egyszerűségben hiszünk, és old school módon csinálunk lemezt. Persze azt is csinálhatnánk, hogy néha kijövünk egy dallal, és ennyi. Manapság jobb is lenne ez a módszer, és szerintem a zenekarok egyre inkább ebbe az irányba haladnak. Úgy gondolom, az albumformátum haldoklik: szerintem a csapatok egyre inkább úgy dolgoznak majd, hogy a turné végeztével dolgoznak egy hetet, kiadnak egy dalt, majd mennek vissza turnézni. De mi régimódibbak vagyunk, és azt akarjuk, hogy az albumok továbbra is alapvető szerepet játsszanak a karrierünkben. Olyan ez, mintha a saját, személyes bibliánkat írnánk: roppant intenzív folyamat.”

A lemezt valószínűleg maga Joe producereli majd, a megjelenés 2014 végén, 2015 elején várható.

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 Sárvári Gábor 2014-06-10 21:11
Már alig várom. Ez látatlanba is egy kurva jó album lesz!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.