Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Átvette a világ egyik legrangosabb zenei elismerését a Metallica

XVI. Károly Gusztáv svéd királytól vehette át a világ egyik legrangosabb zenei elismerését a Metallica csütörtök este Stockholmban. A Polar Music Prize gáláról több videó is megtekinthető.

0615met

Könnyűzenei kategóriában a Metallica kapja idén a Polar Music Prize-ot. A díjat Stig Anderson, az ABBA egykori producere, a Svéd Királyi Zeneakadémia 1997-ben elhunyt tagja alapította 1989-ben, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy a világ legjelentősebb zenei elismerését hozza létre. A díjjal egymillió svéd korona pénzjutalom is jár, és könnyűzenei kategóriában eddig többek között olyanok kapták meg, mint a Led Zeppelin, a Pink Floyd, Elton John, Sting, Ray Charles, Bob Dylan, Peter Gabriel vagy Bruce Springsteen.

Az idei gálát június 14-én rendezték a stockholmi Konserthusetben, ahol személyesen XVI. Károly Gusztáv adta át a díjat a zenekart képviselő Lars Ulrichnak és Robert Trujillónak. A Metallicát Roger Glover és Ian Paice, a Deep Purple két tagja méltatta, az ünnepi műsorban pedig – a hagyományoknak megfelelően – svéd előadók zenéltek a díjazottak tiszteletére. Ennek megfelelően a Ghost főnöke, Tobias Forge a Candlemass, illetve a Vargas & Lagola tagjaival közösen adta elő az Enter Sandmant, Dennis Lyxzén, a Refused frontembere pedig Mikkey Dee-vel nyomta a Whiplasht. Emil Svanängen, művésznevén Lonely Dear pedig a No Leaf Clovert és a Wherever I May Roamot vezette elő.

„A '80-as évek első felében játszottunk egy nagy angliai fesztiválon", idézte fel a Metallicával történt első találkozását Roger Glover. „A backstage-ben meghallottam a zenekart, amelyik épp a színpadon játszott, és megkérdeztem, kik ezek. Mondták, hogy a Metallica. Semmit sem tudtam róluk, így a színpad szélére mentem, hogy belepillantsak a műsorukba, és arra gondoltam: igen, itt most történik valami. És meg is mondom, miért: mert a közönség minden egyes szót hangosan énekelt velük, ami nagy hatást gyakorolt rám. Amikor valaki ennyi embert érint meg a zenéjével, ott valami különlegesről beszélhetünk."

Beszédében Lars Ulrich méltatta dr. Ahmad Sarmastot, az idei komolyzenei díjazott Afgán Országos Zenei Intézet vezetőjét, majd köszönetet mondott az elismerésért. „Ki gondolta volna, amikor harminchét évvel ezelőtt megkezdtük zenei utazásunkat a Metallicával, hogy egy napon majd itt állunk mind a zenei, mind a tényleges főméltóságok előtt, és a zenészek által elnyerhető egyik legnagyobb presztízsű díjat vehetjük át?", tette fel a kérdést a Metallica dobosa.

A gáláról alább máris megtekinthető pár videó.

 

Hozzászólások 

 
#12 nocsak 2018-06-19 14:03
Hehe, ez a Lars ahogy öregszik egyre inkább hasonlít Anthony Hopkins-ra. A hivatalos oldalon lévő fotókon is tökre látszik. Vagy csak nekem? :)
Idézet
 
 
#11 Toti 2018-06-18 14:34
Idézet - Anon Ymus:
A Ride The Lightning-ért pl. meg is érdemelték. De Trujillo mit keres ott? Főképp Hetfield helyett? Lars viszont biztos élvezte a pózerkedést... hoppá, ez meg is válaszolta a Hetfield-kérdést.

A Metallica tagjai: James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett és Robert Trujillo. Trujillo nem Hetfield helyett ment, hanem a Metallica képviseletében. De valószínűleg neki is kellett mennie Larsszal, mert ő az "újfiú" (immár 15 éve).
Idézet
 
 
+1 #10 notreadam 2018-06-17 08:07
Fenti képre nézve először azt hittem Lars helyett véletlenül John Lithgow kapta az elismerést! Gratula!
Idézet
 
 
+7 #9 gab1979 2018-06-16 09:58
Lars kicsit Hopkinsosra vette a fugurát. :)
Idézet
 
 
+10 #8 Anon Ymus 2018-06-15 16:58
A Ride The Lightning-ért pl. meg is érdemelték. De Trujillo mit keres ott? Főképp Hetfield helyett? Lars viszont biztos élvezte a pózerkedést... hoppá, ez meg is válaszolta a Hetfield-kérdést.
Idézet
 
 
-2 #7 Codename333 2018-06-15 16:48
Mustanie ott volt? :O Vagy ő már átvete előttük a díját? :O
Idézet
 
 
+8 #6 Generic Jingle 2018-06-15 14:35
Idézet - Náci bácsi:
A felvételen is jól látszik, hogy Lars legbelül mennyire fél Mustaine-nel játszani együtt. Még itt sem őszinte a mosolya.


Azért vették be a bandába Robertet, mert neki ki van dolgozza a felsőteste, majd jól lepofozza a gonosz Dave gyereket, ha kekeckedik.
Idézet
 
 
+14 #5 Náci bácsi 2018-06-15 13:04
A felvételen is jól látszik, hogy Lars legbelül mennyire fél Mustaine-nel játszani együtt. Még itt sem őszinte a mosolya.
Idézet
 
 
#4 Kondi István 2018-06-15 12:51
Egy igazi gentleman lett a kicsi dánból! :) Ami a haját illeti, nekem egyre jobban kezd hasonlítani a 70es-évek beli Klaus Meine-ra :D :D
A Metallicának meg szívből gratulálok!!! Megérdemelték!! ! :)
Idézet
 
 
+8 #3 warmwetcircles 2018-06-15 12:17
Tényleg elég durva gyerekkori kedvencünket egy 30 év után készült (nem beállított, retusált) fényképen látni. Jobban rádöbbent az idő pörgésére, mint a saját gyereked!
Mintha tegnap lett volna a '93-as pesti koncert, de hát azon nem ez a papó dobolt!
Rob meg mintha azt mondaná a képen: "Köszönöm Felség, hogy nem végeztetett ki!"
Gratulálok a Metallicának.
Idézet
 
 
+3 #2 rockart 2018-06-15 12:11
De nagy! :) Ahogy kinéznek ketten, meg ez az egész környezet, amiben vannak, olyan mintha valami tudományos munkáért járó díjazottak lennének. Lars-nak a zselétől hátul felkunkorodó pár szál haján fekvőbetegre röhögtem magam kb.! Olyan arisztokrata! :-DDD
Mondjuk ehhez nehezen tudtam volna Hetfield-et elképzelni, hogy ugyanilyen mázos mosollyal végigcsinálja ezt a díjátadót. Ez annyira Lars "asztala". De ettől még kurva nagy arc ez a kis dán dobos!
Idézet
 
 
#1 QRman 2018-06-15 11:26
Ez a Lars micsoda tiszteletremélt ó úriember lett!:)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.