Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

At Night I Fly: új versenyző a magyar progresszív metal színtéren

November 5-én jelenik meg az At Night I Fly zenekar első EP-je. A vadonatúj csapatban Bátky „BZ" Zoltán, egykori Stonehenge és jelenlegi After Crying énekes, Horváth András Ádám gitáros (Dreyelands, After Crying), Nagygyörgy Gábor dobos (K3) és Hegyaljai-Boros Zoltán basszer egyesítette erőit.

A frissen debütáló At Night I Fly zenekart a magyar progresszív zenei színtér elismert szereplői alapították: Bátky Zoltán énekes neve a nemzetközi fronton is nevet szerzett Stonehenge, valamint a világszerte elismert After Crying révén ismert, de alapító tagja volt a Fonogram díjas Wendigo zenekarnak, dolgozott a legendás Beau Hill producerrel a H.A.R.D. Traveler című lemezének dalain, valamint a Queen Emlékzenekar frontembere. Horváth András Ádám gitáros a Dreyelands gitárosa, dalszerzője és vezetője: a zenekar debütáló albumát a finn Lion Music adta ki. A nemzetközi szinten elismert After Crying gitárosa, emellett produceri, dalszerzői feladatokkal foglalkozik más zenekarok lemezein. Nagygyörgy Gábor dobos neve az igényes, instrumentális zenét játszó K3 soraiból lehet ismerős: a kritikusok által is nagyra értékelt lemezeiken többek között a Dream Theater billentyűse, Jordan Rudess is vendégszerepelt. Hegyaljai-Boros Zoltán basszusgitáros zenei élete igen sokrétű, hiszen komolyzenészként brácsán játszik sokféle produkcióban, emellett basszusgitározik a Reason nevű formációban, de gitárosként és dobosként is több projektben érdekelt.

A zenekar első EP-je hivatalosan november 5-én jelenik meg September Kills címmel, négy dallal. A Horváth András Ádám és Hidasi Barnabás producer-páros által felügyelt felvételeket és utómunkákat követően az anyag egyrészt ingyenesen, teljes egészében meghallgatható lesz a zenekar weboldalán, valamint egyéb közösségi oldalain, megvásárolni pedig a magyar és nemzetközi digitális terjesztői hálózatokban lehet.

 

Hozzászólások 

 
-4 #4 tecanto 2012-11-07 13:23
kit eredekel egy ujabb szintelen szagtalan magyar progger csoda zkr?
Idézet
 
 
+3 #3 Joel Simoni 2012-11-06 18:03
Igazság szerint annak örültem volna, ha BZ beszáll a Dreyelands-ba, beugróként is jobban teljesített, mint az eredeti frontember Nikola, aki évek óta nem képes megtanulni a nóták szövegeit. A legutóbbi Düreres koncertjük épp e miatt már tragikus volt.

Ez a kooperáció mindenesetre nagyon ígéretes.

Anno nagyon tetszett a BZ féle H.A.R.D. is. Bármibe is fog, az minőséget jelent.
Idézet
 
 
+5 #2 TZ73 2012-10-29 17:26
Most miután felsoroltuk az összes elért eredményt és természetesen mindenki nemzetközileg elismert, halljuk a produkciót is mert ennyi elismerést és díjat még senki nem tudhat magáénak. Sok a duma, zenét kérünk!!!
Idézet
 
 
+3 #1 zsepo 2012-10-29 16:52
Kíváncsian várom, de ezek szerint a Stonehenge mégsem indult újra. Pedig ha hauai és prog ..máig ők jutnak eszembe elsőnek!!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.