Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Anthrax: ősszel feldolgozás-EP, legkésőbb 2013-ban új lemez

Az Anthrax hamarosan az amerikai Rockstar Energy Mayhem fesztiválturnéval járja körbe Észak-Amerikát, Scott Ianék azonban már erősen gondolkodnak a következő albumon is, amire szinte biztosan nem kell majd nyolc évet várni. Idén még egy feldolgozásokkal teli EP is várható a New York-i thrasherektől.

„A Mayhem turné után kiveszünk egy hónap szabadságot augusztusban, aztán ismét turnéra indulunk az Államokban és Kanadában szeptember-októberben”, mondta egy rádióinterjúban Scott Ian. „Ez lesz az Anthrax – Testament – Death Angel turné harmadik köre. Kettő már lement, méghozzá nagyon jól, és egyértelműen igény mutatkozik a folytatásra is. Európába november-december környékén érkezünk egy hónapra, méghozzá a Motörheaddel, de lesz még egy nyitózenekar is. Utána a Rockstar Mayhem Cruise hajós fesztiválon zárjuk az évet decemberben Floridától a Bahamákig. Ott leszünk mi, a Lamb Of God, a Machine Head és még egy rakás más zenekar… 2013-ra pedig azt tervezzük, hogy elkezdjük a dalszerzést, és folytatjuk a koncertezést is erre-arra. Ausztráliában például még nem voltunk, de februárban remélhetőleg eljutunk oda is. Utána viszont már csak kiemelt bulik és fesztiválok lesznek, mert inkább az új albumra akarunk koncentrálni. Nem engedhetjük meg magunknak megint a nyolc éves szünetet két lemez között! Tényleg azt szeretnénk, ha az album két évvel a Worship Music kiadása után már a boltokban lehetne.” A csapat jelenleg két-három dalvázlattal rendelkezik.

Az Anthrax emellett valószínűleg egy feldolgozásokkal teli EP-t is kiad majd a következő időszakban, ha minden a tervek szerint halad, szeptemberben. Az AC/DC TNT-jét, a Boston Smokin’-ját, a Journey Keep On Runnin’-ját és a Rush Anthemjét Scotték szinte biztos felteszik majd a minialbumra, de a Black Sabbath klasszikus Neon Knights-át is rögzítették. Ez azonban valószínűleg nem az EP-re kerül majd fel, hanem arra a Ronnie James Dio emlékére formálódó tribute anyagra, amelyen egyébként a Metallica is szerepel majd. A banda tavasszal Londonban rögzített koncertanyagának megjelenése is még idén várható, bár erről egyelőre nem jelentettek be semmi hivatalosat.

A Scott által is említett Motörheaddel közös európai turnénak egyelőre még csak a brit és a német állomásait jelentették be – utóbbiakat sem mindet –, remélhetőleg hozzánk közelebbre is elvetődik a nagy páros…

 

Hozzászólások 

 
+5 #1 GTJV82 2012-06-28 19:30
Felőlem már most jöhetne az az új album! :)
Ha olyan lesz, mint a Worship Music, egy rossz szavunk sem lehet!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.