Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Anthrax: lemezmegjelenési láz izgalmas vendégekkel

Az énekescserélős bohóckodás idején a többség egy lyukas garast sem adott volna az Anthrax ázsiójáért, de a Big Four koncertek a lehető legjobbkor jöttek a New York-i thrashereknek: a szeptember 13-án esedékes Worship Music lemezt minden túlzás nélkül óriási várakozás előzi meg szerte a világon. Scott Ian magabiztosnak is tűnik...

„Nem volt új a kérdés, hogy vajon hogy szólna a mai Anthrax Joey Belladonnával", magyarázta Scott Ian a MusicRadarnak. „Én is évek óta kérdezgettem magamtól ezt: például milyen lett volna vele a Sound Of White Noise? És így tovább... De mindez igazából nem a stúdióban dőlt el, hiszen hallottuk Joeyt a koncerteken. Az első 2010-es Big Four koncert előtt próbáltunk egyet, és hihetetlenül odatette magát. Énekelte a John Bush-éra dalait is, és egyszerűen zseniálisan nyomta. Még a stáb is egyből éljenezni kezdett, pedig simán leszarhatták volna az egészet... Szóval élőben már éreztük, hogy működni fog a dolog, bár a stúdiómunka nyilván más lapra tartozik. De elárulhatom: miután az első dalt felénekelte, a producer Jay Ruston körbeküldött mindannyiunknak egy mp3-at, és perceken belül mindenki válaszolt rá, hogy ez valami fantasztikus. Jött egyik dal a másik után, Joey pedig egyre csak jobb és jobb lett."

Scott szerint az utóbbi évek tagcseréi nem döntötték romba a zenekar hitelét és eredetiségét. „A mag mindig stabil maradt, távolról sem arról van szó, hogy itt az Anthrax egyetlen eredeti tag nélkül. Charlie Benante, Frankie Bello és én végig itt voltunk, és az évek során vagy Johnnal, vagy Joey-val nyomultunk. Ez lenne olyan összezavaró? Igazából két évről beszélünk, amikor ez a két ember nem volt a csapatban..."

Az Anthrax a Worship Music lemez megjelenésének előestéjén, szeptember 12-én speciális koncertet ad New Yorkban, a Best Buy Theaterben Satan's Lounge Band néven. A banda a '80-as években is adott így néhány titkos klubbulit, most azonban ez lesz a 30. születésnapjukat ünneplő különleges fellépésük hazai pályán. Vélhetően itt debütálnak majd élőben a lemez dalai is – hiszen ezek közül eddig csak a Fight 'Em Till You Can't-et nyomták a koncerteken –, de speciális vendégek felbukkanását is rebesgetik, mivel ugyanezen a napon és helyen korábban Metal Masters Clinic néven rendeznek zenészeknek szóló közönségtalálkozót és bemutatót. Ezen Frank Bello és Charlie Benante képviselik az Anthraxet, de ott lesz Kerry King a Slayerből, David Ellefson a Megadeth-ből, illetve Mike Portnoy is. Az Anthrax mindannyiukat meghívta a koncertre, de még az sem kizárt, hogy a Metallica tagjai is tiszteletüket teszik majd a jeles eseményen, hiszen szeptember 14-én már a teljes Big Four nyomul majd a városban a Yankee Stadionban... A klubbulira egyébként mindazok számára ingyenes a belépés, akik a Best Buy hálózaton keresztül előrendelik a Worship Music-ot.

A felvezetésen és a körítésen már biztos nem múlik semmi, vagyis ha a lemez tényleg jó lesz, annyi évnyi hányattatást követően az Anthrax név ismét fényesen tündökölhet. Rájuk férne, meg persze ránk is...

 

Hozzászólások 

 
+1 #5 gerleim 2011-08-30 15:13
Gyász, 15-től leszek NY-ban... (A Big4 re nem mennék ki, mert cseszett drága jegy, meg láttam is a "közvetítést", de egy Anthrax álnévenre befizetnék...)
Idézet
 
 
+3 #4 torta 2011-08-27 16:10
Scott Ian, 2024: "Negyven évet vártunk arra, hogy ismét Neil Turbinnel készíthessünk Anthrax-lemezt."
Idézet
 
 
+8 #3 ddrum 2011-08-27 09:47
Scott Ian, 2013: "nagy hiba volt visszavenni Joeyt"
Scott Ian, 2014: "John Bush az Anthrax énekese, pont."
Scott Ian, 2016: "Scott Ian: végülis Charlieval mi vagyunk az Anthrax, mi írjuk a dalokat, miért ne énekelhetnénk mi, felváltva? Nálunk jobban úgyse tudja senki, hogy kell szólnia egy Anthrax dalnak..."
Idézet
 
 
+6 #2 torta 2011-08-27 09:43
Scott Ian, 2004: "Ezek a dalok (Greater Of Two Evils) sokkal jobbak Bush hangjával"
Scott Ian, 2005: "Végre ismét az az Anthrax felállása, ami naggyá tett minket, üdv a fedélzeten, Joey!"
Scott Ian, 2007: "Dan Nelson az eddigi legjobb énekesünk"
Scott Ian, 2009: (Bring Back Bush kampány ötletgazdája és fő szervezője)
Scott Ian, 2010: "Amíg charlie, Frankie és én itt vagyunk, teljesen mindegy, ki az énekes, az Anthrax MI vagyunk"
Scott Ian, 2011: "például milyen lett volna vele a Sound Of White Noise"

A világ legjobb (és legviccesebb mozgású) ritmusgitárosa, de ugyan menjen már a picsába.
Idézet
 
 
+7 #1 ddrum 2011-08-26 20:20
"például milyen lett volna vele a Sound Of White Noise"
ez az, csináljon még nagyobb segget a szájából... azt az albumot jobb lenne nem bolygatni, Bushnak köszönhették, hogy nem süllyedtek el annak idején...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.