Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Analóg szintetizátorokkal teli, befogadható szólóalbumot jelentet meg Ihsahn

Ámr címmel jelenik meg május 4-én a Candlelight és a Spinefarm kiadásában Ihsahn új albuma. A kiadvány már a hetedik szólóprodukció az Emperor egykori frontemberétől.

0222ihsahn

Leginkább a legutóbbi, 2016-os Arktis. letisztult struktúráit idézi majd az előzetes hírek szerint Ihsahn új nagylemeze, az Ámr, ugyanakkor – elsősorban az old school, analóg szintetizátoros megoldásoknak köszönhetően – új elemeket is hoz majd az anyag. „Mivel tudtam, hogy a forma nagyjából hasonló lesz az előző albuméhoz, és egy adott stílusban írok, ezúttal a csomagolást akartam megváltoztatni", mondja Ihsahn. „Vagyis ahelyett, hogy a szokásos vonós és nagyzenekari megoldásokkal dolgoztam volna, inkább az analóg szintetizátorokra, arcbamászóbb megszólalásokra koncentráltam. Ez az egész az Emperor kezdeti időszakában gyökerezik, amikor John Williams és Jerry Goldsmith nagyzenekari filmzenéi hatására kezdtünk el vonósokat és fúvósokat alkalmazni, de közben nagyon szerettük az olyan kísérteties szintetizátoros soundtrackeket is, mint például John Carpenter Halloweenje. Hallgatok különböző kortárs R&B- és hip-hop-zenéket is azokkal a mély, mély 808-as megszólalásokkal. Valahogy sok metalnál és black metalnál sötétebbek ezek a zenék. Rejlik bennük valami olyan mélység és energia, ami lebilincsel, szóval én is szerettem volna kicsit kísérletezni ezekkel a hangszerelési megoldásokkal."

Az Emperor volt frontembere szerint az Árn lesz emellett a legváltozatosabb eddigi anyaga is: egyszerre a legbefogadhatóbb és egyben a legmarkánsabb eltávolodás a black-gyökerektől. „Minden lemeznek úgy állok neki, hogy ez lesz az eddigi legsötétebb albumom, soha nem akarok dallamosabbat vagy befogadhatóbbat. Viszont gyakran eléggé ellentétes dolgok születnek, hiszen a '80-as évek metalján nőttem fel, és emellett nagyon sokféle különböző zenei hatással rendelkezem. Mivel ez már a hetedik önálló anyagom, a lényeg végső soron az, hogy olyan megoldásokkal, perspektívákkal dolgozzak, amelyeket izgalmasnak tartok, amelyek feltüzelnek. Ha én nem találom érdekesnek a zenémet, mástól sem várhatom el ugyanezt."

ihsahn_cA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Lend Me The Eyes Of The Millenia
02. Arcana Imperii
03. Sámr
04. One Less Enemy
05. Where You Are Lost And I Belong
06. In Rites Of Passage
07. Marble Soul
08. Twin Black Angels
09. Wake

Ihsahn fő társa a felvételek során ezúttal is Tobias Ørnes Andersen dobos volt, de az Arcana Imperii című szerzeményben az Opeth gitárosa, Fredrik Åkesson is elereszt egy szólót.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+8 #2 Carrast 2018-02-22 19:35
ez a fickó egy zseni
Idézet
 
 
+1 #1 19EmpEroR75 2018-02-22 18:29
Az Ihsahn -Official- oldal kb. 1 órája hozta ki az első videót:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=224&v=7Ou6oGFBJsg
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.