Shock!

augusztus 11.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Amorphis: konceptalbumot csinálnak Vejnemöjnenről

A Kalevala eposz és a finn folklór egyik központi figurájáról, Vejnemöjnenről szól majd az Amorphis új albuma, melynek felvételi munkálatai jelenleg is zajlanak különböző finnországi stúdiókban. Az énekproducer a Nightwish basszer Marco Hietala, a keverést Mikko Karmila kezdi majd meg valamikor január végén. A megjelenés tavasz végén, nyár elején esedékes.

„Nagyjából tizenöt új dalunk van, ebből valószínűleg tizenegy-tizenkettő kerül majd fel az album végleges változatára", írja közleményében a zenekar, akik jelenleg éppen az éneket rögzítik Marco Hietala házistúdiójában, a finnországi Kuopióban. A zenei alapokat már korábban rögzítették a Sonic Pump stúdióban. „Az album a finn mitológia és folklór legfontosabb karakteréről, a finn istenről, Vejnemöjnenről szól majd, akit hatalmas erővel rendelkező, bölcs öregemberként szokás ábrázolni. Vejnemöjnen hangja a mítosz szerint mágikus erővel rendelkezett, sokan egyenesen a világ teremtőjének tartják. Miután eldöntöttük, hogy egy ilyen erős téma köré építjük az albumot, nyilvánvaló volt, hogy igazi kihívás lesz megírni a zenét. Sok összetevő már hallható volt a korábbi albumainkon, de ennél jóval több rejlik az anyagban."

A keverés a hónap végén kezdődhet meg, az egyelőre cím nélküli album borítóját Travis Smith készíti. Megjelenési dátum egyelőre nincs, de a lemez május-június tájékán akár a boltokba is kerülhet. Az Amorphis előző stúdióalbuma, a csak Finnországban több mint 15 ezer példányban elkelt Skyforger 2009 májusában került a boltokba. A csapat legutóbb tavaly év végén koncertezett Magyarországon az izraeli Orphaned Land társaságában.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.