Shock!

december 04.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Amorphis: itt a Circle borítója és végleges dallistája

Április 19-én jelenik meg a finn Amorphis új nagylemeze, a Circle a Nuclear Blastnél. A konceptlemez producere Peter Tägtgren volt, és immáron a borító, illetve a dallista is nyilvános. A tagok esküsznek rá, hogy számos újdonsággal szolgálnak majd az albumon.

„A The Beginning Of Times promotálása közben elkezdtük azt érezni, hogy folyamatosan ugyanazt mondjuk el mindig, amikor az emberek a stúdiózásról és a dalok születéséről kérdezgetnek”, mondja a lemez zenei irányvonaláról Esa Holopainen gitáros. „Noha a zene nagyon erős volt, a készítés semmiféle meglepetéssel nem szolgált, és gyakorlatilag végig biztosra mentünk vele. Most egy új dimenziót is adtunk a folyamatoknak, ami segített minket abban, hogy még jobban az anyagra tudjunk koncentrálni. A dalok hihetetlenül erősek, bombasztikusak és koponyadöngetők.”

Az Amorphis ismét konceptalbumot készített, amelynek középpontjában egy olyan főszereplő áll, aki egy negatív élményt követően megtalálja, miként szabadíthatja fel a belsejében szunnyadó erőket, és ebben egy másik időből és másik helyről érkezett vezető is segítségére van, végül pedig a finn múlt segítségével megtalálja a saját múltját, spirituális törzsét. „A Circle cím az egységre utal”, mondja Tomi Joutsen énekes. „Annak idején, amikor valami különleges ügyben kellett döntést hozni, a bölcsek körbeültek, és nem mindenki csatlakozhatott hozzájuk. Ebben a történetben a főszereplőt ide, a bölcsek körébe hívják meg.”

A dallista az alábbi:

01. Shades Of Gray
02. Mission
03. The Wanderer
04. Narrow Path
05. Hopeless Days
06. Nightbird's Song
07. Into The Abyss
08. Enchanted By The Moon
09. A New Day
10. Dead Man's Dream (bónusz)

A limitált digibook kiadás egy bónusz DVD-t is tartalmaz majd, rajta egy dokumentumfilmmel és a Nightbird's Song videóklipjével. Emellett természetesen lesz bakelitkiadás, szimpla CD és hivatalos letöltés is.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.