Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Amon Amarth: változatosabb tempók, több groove, kézzelfoghatóbb hatások

0422aabJúnius 24-én jelenik meg a Metal Blade gondozásában a svéd Amon Amarth új albuma, a Deceiver Of The Gods, amelyet Andy Sneap producerrel készítettek el a viking death metalosok. Johan Hegg énekes szerint a lemez a banda eddigi legváltozatosabb produkciója lett.

„Dinamikusabban szól ez a lemez", vélekedett az új Amon Amarth albumról a frontember Johan Hegg a francia LoudTV-nek. „A felvételi folyamatoknak és a hangzásnak köszönhetően sokkal organikusabb, élőbb az egész, mint a Jens Bogrennel készült lemezek. Már úgy értem, Jens nagyszerű producer, állati jó füle van a zenéhez, de néha kicsit klinikai megszólalásúak az általa készített lemezek. Sokan ezt szeretik, de mi most kicsit groove-osabbat akartunk, amiben megvan az élő érzés, ami egy hozzánk hasonló zenekar esetében nagyon fontos. Éppen ezért jó ötlet volt Andyvel dolgozni, főleg, ha tekintetbe vesszük, milyen anyagaink születtek most: groove-osabb a zene, változatosabbak a tempók, és összességében is könnyebb átlátni az egészet. Ahogy mondtam, organikusabb, természetesebb az egész. Ez eddig a legváltozatosabb lemezünk: engedtük, hogy a hatásaink jobban átszűrődjenek a zenébe, akár sokkal jobban is, mint azelőtt. Mindig is érezni lehetett, kik hatottak ránk, de mindig próbáltuk alacsony szinten tartani ezt az egészet, hogy mégse legyen túl nyilvánvaló. Most azonban jobban beengedtük őket a produkcióba, ami jó döntés volt, mert adott a lemeznek egy szélesebb perspektívát."

0422aacA dallista az alábbi:

01. Deceiver Of The Gods
02. As Loke Falls
03. Father Of The Wolf
04. Shape Shifter
05. Under Siege
06. Blood Eagle
07. We Shall Destroy
08. Hel
09. Coming Of The Tide
10. Warriors Of The North

A borítóján Loki és az istenek utolsó összecsapását megörökítő albumon a Candlemass egykori énekese, Messiah Marcolin is vendégszerepel az egyik dalban. A címadó szerzemény alább meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
+1 #3 björn 2013-04-23 23:22
Utoljára az első lemezen volt ilyen gyorsabb daluk. Lehet hogy érdekes lesz?
Idézet
 
 
+3 #2 kéjsóvár bohóc 2013-04-23 14:10
Nem rossz! Nagyon jó a hangzás! Kíváncsi leszek, mit hoznak össze!
Idézet
 
 
+3 #1 tschaby 2013-04-22 10:09
Ahogy már korábban is írtam, ez a dal nagyon fasza, kiváncsian várom a teljes lemezt! Bár a groove-ok emlegetése nem mindenhol jelentett eddig jót...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.