Shock!

október 04.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Amerikai arany- és platinaeső az Alice In Chainsnek

Számos platina- és aranylemezzel gazdagodott az Alice In Chains. A zenekarnak több sorlemeze és single-je is felsőbb kategóriába lépett az Amerikai Hanglemezkiadók Szövetségének regiszterében.

alice_in_chains_k2018_06

Komoly eladási eredmények után járó elismeréseknek örülhet az Alice In Chains az Egyesült Államokban. Az Amerikai Hanglemezkiadók Szövetsége (RIAA) a napokban Jerry Cantrellék több kiadványát is újabb elismerésekkel honorálta: az 1992-es Dirt ötszörös, az 1993-as Jar Of Flies EP négyszeres, az 1990-es Facelift háromszoros, az 1996-os MTV Unplugged pedig kétszeres platinalemez lett a világ legnagyobb zenei piacán. A zenekar 2001-es Greatest Hits albuma most platinázódott be, a 2006-os The Essential Alice In Chains válogatás pedig aranylemez lett. A fentiek mellett a banda számos single esetében is extra minősítéseket söpört be az elmúlt napokban: a Man In The Box háromszoros, a Would? és a Rooster kétszeres platinává érett, a Them Bones, a Down In A Hole és a Nutshell most lett platina, a No Excuses, az I Stay Away és a Heaven Beside You pedig bearanyozódott.

A platina fokozatú elismerés változatlanul egymillió eladott példány után jár Amerikában, de ez ma már természetesen nem kizárólag fizikai eladásokból áll össze, a RIAA számítási módszere szerint a fizikai és digitális albumeladások mellett beszámítanak a minősítésekbe a streamek és az adott lemezről történő dalletöltések is. Ennek értelmében tíz dal fizetős letöltése az adott lemezről további egy teljes albumpéldány eladásának felel meg, az online hallgatásokat tekintve pedig ezerötszáz audió- és/vagy videóstreamet számítanak egy eladott lemeznek.

 

Hozzászólások 

 
#1 nikfisz 2022-08-11 09:33
GRATULA!!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.