Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Alice Cooper: „Soha nem gondolkodom a nyugdíjon”

Augusztus elején, húsz év után végre ismét Magyarországon játszik Alice Cooper, de még a FEZEN-es buli előtt kijön az énekes huszonhetedik stúdiólemeze, a Paranormal. Amely ráadásul nem is az utolsó lesz a sorban…

0609alice

Paranormal címmel, július 28-án jelenik meg Alice Cooper új albuma, amelyen olyan vendégek bukkannak fel vendégként, mint Billy Gibbons a ZZ Topból, Larry Mullen Jr. a U2-ból, illetve Alice eredeti bandájának három tagja, Neal Smith dobos, Michael Bruce gitáros és Dennis Dunaway basszer. Gibbons az I’ve Fallen In Love And I Can’t Get Up című dalban szólózik. Az album producere ugyanúgy a régi kollaboráns, Bob Ezrin volt, mint a legutóbbi, 2011-es Welcome 2 My Nightmare-en.

Noha Cooper már 69 éves, a jelek szerint egyáltalán nem akar lassítani az új anyag után sem. „Dehogy”, felelte az énekes a Kaaos TV-ben, amikor arról kérdezték, a Paranormal lesz-e az utolsó nagylemeze. „Máris írom a nótákat a következő Hollywood Vampires-albumra, utána pedig lesz egy másik Alice Cooper-lemez is. Soha nem gondolkodom a nyugdíjon. Egyszerűen nem passzol hozzám a visszavonulás… Ha fárasztana a színpad, félgőzzel nyomnám, és a zenekar is unná, más lenne a helyzet, de sosem volt még olyan zenekarom vagy műsorom, amely annyira energikus lett volna, mint a mostani. Nagyon jó formában tart engem is ez az egész, és az évi százharminc koncerttől fiatalnak érzem magam. Soha nem gondolkodnék azon, hogy abbahagyom, legfeljebb akkor, ha fizikai értelemben történne valami, ami miatt nem tudnék tovább játszani, vagy nem tudnék már ilyen teljesítményt nyújtani. Akkor ugyanis nem tudnék maximumot nyújtani a közönségnek. De most a lehető legjobb formában vagyok.”

alicecooper_cA lemez dallistája az alábbi:

01. Paranormal
02. Dead Flies
03. Fireball
04. Paranoiac Personality
05. Fallen In Love
06. Dynamite Road
07. Private Public Breakdown
08. Holy Water
09. Rats
10. The Sound Of A

Az eredeti zenekarral felvett két (Genuine American Girl, You And All Of Your Friends) a dupla kiadás bónusza lesz, hat számnyi (No More Mr. Nice Guy, Under My Wheels, Billion Dollar Babies, Feed My Frankenstein, Only Women Bleed, School's Out) tavalyi columbusi koncertfelvétellel egyetemben.

Alice augusztus 3-án a FEZEN Fesztiválon játszik. Az énekes eddig mindössze kétszer koncertezett Magyarországon: először a megasikeres Trash lemez megasikeres turnéján, 1990. július 22-én, az MTK Stadionban, majd 1997. június 27-én, a Petőfi Csarnok szabadterén játszott, vagyis komplett generációk nem látták őt magyarországi színpadon. További részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
+10 #2 Szőlő 2017-07-08 08:42
Ott voltam a trash záróbuliján, 1990-ben. Szekeres Tomi volt az előzenekar. Az öreg lerombolt mindent. Fantasztikus volt. Nem öregszik semmit. RESPECT!!!!!!
Idézet
 
 
+16 #1 Pitta 2017-07-07 14:18
Maradjom meg nekünk amíg csak lehet. Már 3 dalt meg lehet hallgatni az ùj lemezről, és amíg ezt a színvonalat tudja tartani van értelme folytatni. Koncerteken meg egyértelműen verhetetlen.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.