Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Alex Van Halen Eddie-nek: „Találkozunk odaát”

0405vh2Szívszorító üzenetekben búcsúznak a kedden elhunyt Eddie Van Halentől egykori zenésztársai. A zenekar eladásai eközben – mint minden hasonló esetben – brutálisan megugrottak, és Irving Azoff menedzser is megerősítette a tavalyi pletykákat: stadionturnéra indult volna a klasszikus felállás, ha nem szól közbe a gitáros rákos megbetegedése.

„Szia, Ed. Szeretlek. Találkozunk odaát. Testvéred, Al" – mindössze ennyi az a rövidke üzenet, amelyet a Van Halen News Desk rajongói oldalnak juttatott el öccse keddi halálát követően Alex Van Halen.

Sammy Hagar és Michael Anthony eközben szívszorító videóüzenetben vesznek búcsút Eddie-től, amelyet október 7-én rögzítettek, a The Circle zenekarral nyolc hónap óta tartott első próba után. „Mike-nak és nekem olyan volt a tegnapi nap, mintha egy nyomorult Mack kamion rongyolt volna át rajtunk", mondta Sammy, aki – mint kiderült – elásta a csatabárdot Eddie-vel az utóbbi hónapokban. „Teljesen összetörtem. Soha életemben nem volt még ennyire nehéz számomra Van Halen-dalokat játszani és énekelni." „Nagyon kemény volt", tette hozzá Michael. „Most pedig teljesen szürreálisan érzem magam. Valójában még nem fogtam fel."

David Lee Roth több közös képet is kitett Eddie-vel közösségi felületeire, Gary Cherone pedig annyit írt: „Akár lehettél olyan szerencsés, hogy ismerted őt személyesen, akár nem, Eddie kedves, nagylelkű ember volt. Mindnyájunk életére felmérhetetlen hatást gyakorolt. A zenéje pedig örök. Legmélyebb együttérzésem a családjának... Szeretlek, Ed."

Irving Azoff menedzser eközben megerősítette a tavaly év elején szárnyra kelt pletykákat: a Van Halen valóban nagyon közel került egy amerikai stadionturnéhoz 2019 nyarára, amelyen a banda klasszikus felállása vett volna részt, vagyis a Van Halen testvérek mellett David Lee Roth és Michael Anthony. Azoff a Pollstarnak azt is hozzátette: tényleg úgy tervezték, hogy egyes állomásokon önmagukban is tízezreket mozgató zenekarok, így például a Metallica vagy a Foo Fighters léptek volna fel különleges vendégként a Van Halen előtt. „Sokszor nekifogtunk, sokszor megakadtunk, de mindenképpen szándékunkban állt tető alá hozni a nyári stadionturnét. De ahogy terjedni kezdett a szervezetében a rák, Eddie fizikailag már nem lett volna képes rá", mondta a menedzser, aki egyszersmind azt is elárulta: természetesen megnézik, maradtak-e kiadatlan és felhasználható anyagok a gitáros után. „Wolf és Alex átkutatják majd Ed házistúdióját, az 5150-t, ahol rengeteg felvétel készült az évek során. Nem mondhatom biztosra, hogy lesznek majd újdonságok, de bizonyosan megvizsgálják majd a helyzetet."

A Van Halen eladásai eközben brutálisan megugrottak Eddie halála óta: Észak-Amerikában hatvanszor annyi albumot és dalt, szám szerint összesen 40 ezret értékesítettek október 6-án, mint az előző napon. Ebből kilencezer volt hagyományos album (a legtöbb, kétezer az első lemezből talált gazdára), a maradék dalokra oszlott szét, az élen a Jumppal, a Panamával, az Eruptionnel és a Runnin' With The Devillel.

A Shock! Eddie Van Halennek szentelt szerkesztőségi megemlékezése itt olvasható.

 

Hozzászólások 

 
#1 Equinox 2020-10-09 11:30
Durva, hogy ekkorát ugranak az eladások, de ilyenkor mindenkinek eszébe jut, hogy érdekes és értékes zenét csinált, aki pont meghalt.

Természetesen megérdemli a nagy eladásokat, nekem is van eredetiben, de nem annyi, amennyi kellene.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.