Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Akár dupla lemezt is készíthetett volna a Napalm Death

Elkészült a Napalm Death őszre várható új, tizennégyes számú nagylemeze – nyilatkozta Shane Embury basszusgitáros/főnök a Decibel magazinnak. A brit grindcore hősök tizenkilenc dalt vettek fel a stúdióban, de ezek közül biztosan nem kerül fel mindegyik az albumra.

„A lemezen tizenöt-tizenhat nóta lesz", magyarázta Embury, aki szerint az ötletek mennyiségét tekintve akár dupla albumot is simán készíthettek volna. „Egy másik dal talán felkerül a bakelit kiadásra, talán lesz egy letölthető exluzív téma, és még esetleg a japán meg különböző nemzetközi változatok is kapnak számokat. Akad egyébként még több ötletünk, amiket nem fejeztünk be teljesen, ezeket split kiadványokon szeretnénk használni. Régóta szeretnék már kiadni egy Melvinsszel közös splitet..."

A zenekar tagjai már tudják, hogy mi lesz a Russ Russell producerrel rögzített lemez valószínű címe, de ezt Shane egyelőre nem akarta elárulni a lapnak. Az anyagra biztosan felkerülő dalok között azonban olyanokat sorolt fel, mint a Quarantine, a The Wolf I Feed, a Collision Course, az Analysis Paralysis vagy a Leper Colony. „Az egyik nóta, a Fall On Their Swords olyan riffeken alapszik, amiket még vagy húsz évvel ezelőtt írtam, és most végre befejeztem őket. Ez például egy kicsit furcsa dal, cseppet a Utopia Banished hangulatában kezdődik, de a közepén akad egy nagyon atmoszférikus, Swans-ízű, doomos, black metalos beütésű rész is. Nem tiszta black metal a dolog, de kicsit azok a furcsa akkordmenetek figyelnek benne..."

A Napalm Death jelenleg novemberre tervezi a lemezmegjelenést, de Shane nem zárta ki, hogy esetleg átcsúszhatnak vele 2012-re. A banda idén ünnepli megalakulása harmincadik évfordulóját, igaz, az 1981-es alapító tagságból ma már senki sincs a zenekarban, Embury legrégebbi motorosként 1987-ben csatlakozott a formációhoz. A mostani négyes azonban Mitch Harris gitárossal, Danny Herrera dobossal és Mark „Barney" Greenway hörgőssel - utóbbi egy rövid és átmeneti '90-es évek-beli távozásától eltekintve - emberemlékezet óta stabil, még Jesse Pintado gitáros 2004-es tragikus halála sem tudta őket megrogyasztani. Legutóbbi lemezük, a Time Waits For No Slave 2009-ben került a boltokba.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.