Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ahogy öregszel, ott a kísértés a biztonsági játékra a család érdekében”

Empath címmel jött ki a mai napon Devin Townsend új albuma, amelyhez most a megjelenés alkalmából klipet forgattak a Spirits Will Collide dalhoz. Devin és zenekara novemberben ismét Budapesten koncertezik.

0116devin

Másfél év munka után elkészült új albumával Devin Townsend, és az InsideOut kiadónál ma megjelent Empath az elkövető szerint minden eddigi munkájától különbözik. „Lesz, aki imádja majd a lemezt, sokaknak időre lesz majd szükségük ahhoz, hogy belemerüljenek, mások egyáltalán nem értik majd, megint mások pedig garantáltan inkább a bónuszlemezre vagy a korábbi albumokra esküsznek majd", mondta még korábban. „De baszki, egyszerűen muszáj volt kiadnom magamból ezt az albumot. Mint amikor tizenkét évnyi hányás jön ki belőled egyszerre... Dönthettem: vagy kommerszebbre veszem ezt az anyagot, vagy teljesen kompromisszummentesre. Köszönöm Garth Richardsonnak és Chadnek, amiért meggyőztek, hogy ne kössek kompromisszumokat. Nehéz döntés ám ez, ahogy öregszel, hiszen ott a kísértés a biztonsági játékra a család érdekében. Kimerítő, de színtiszta katarzist hozó munka volt ez."

Devin fő partnere a lemez elkészítésében Mike Keneally volt, és olyan vendégek szerepelnek az egyes dalokban, mint Morgan Ågren (Mats And Morgan, Frank Zappa, Fredrik Thordendal), Anup Sastry (Monuments, Periphery), Samus Paulicelli (Decrepit Birth, Abigail Williams), Nathan Navarro, Elliot Desagnes, Steve Vai, Chad Kroeger, Anneke Van Giersbergen, Ché Aimee Dorval, Ryan Dhale és a Elektra Women's Choir.

devintownsend_cA dallista az alábbi lesz:

01. Castaway
02. Genesis
03. Spirits Will Collide
04. Evermore
05. Sprite
06. Hear Me
07. Why
08. Borderlands
09. Requiem
10. Singularity Part 1 – Adrift
11. Singularity Part 2 – I Am I
12. Singularity Part 3 – There Be Monsters
13. Singularity Part 4 – Curious Gods
14. Singularity Part 5 – Silicon Scientists
15. Singularity Part 6 – Here Comes The Sun

A Spirits Will Collide dal klipje most megtekinthető. Devin március végétől ismét Európában turnézik, de hozzánk ez a kör még nem jut el. Aki azonban lemarad a tavaszi, javarészt előre betelt állomásokról, ne bánkódjon: november 30-án, a Barba Negrában megnézheti Townsendet és zenésztársait. Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#5 Matt 2019-03-29 18:10
Nalam viszont betalalt, es ez bizony zenesz-zene amennyire a csovon kifer. Zsenialisan fuzi egymas utan a teljesen atipikus zenei gondolatokat abszolute parosithatatlan stilusokbol is akar, es valahogy megis osszeall. Elnezem neki hogy viccet uz abbol hogy a Metal mennyire brutal akar lenni, mert azert csak beleteszi a hangszerelesbe ugy hogy odacsapjon... Erthetoen nem mindenkinek valo, hogy egyetlen egy ismetles sincs az egesz lemezen sehol, minden visszatero elem variacioja az elozonek. Iszonyatosan tomeny informaciotomeg az egesz, es nem hallgatobarat. Ordit a lemezerol hogy Devinnek csuklovastag szineszteziaja van amugy... szerintem emiatt pakolja tele annyi reteggel az osszes dinamikai tartomanyt, kulonben uncsi lenne. Hat ez minden csak nem az, de olyan figyelmet igenyel ami szerintem zeneszkent is embert probalo...
Idézet
 
 
#4 Tulus 2019-03-29 15:54
Tisztelem Devint, mert egy profi, tehetséges zenész, viszont egy lemezét se tudom végighallgatni.
Idézet
 
 
#3 Narada42 2019-03-29 15:06
NAGYON remélem, hogy az új klipben (Spirits) egyben az őszi turnézenekart is megismerhettük!
(Kicsi lesz a Barba...)
Idézet
 
 
#2 MV 2019-03-29 13:50
Idézet - Jimmy:
Ez tökugyanolyan, mint a legutóbbi pár lemez. Egysíkú, önismétlő.

Ez tényleg igaz sajna. Belement a biztonsági játékba az öreg. :) Az ember elhallgatja, mert kellemes melódiák vannak benne, de nem kapom fel úgy a fejem, mint utoljára a Deconstruction lemeznél.
Idézet
 
 
#1 Jimmy 2019-03-29 12:38
Ez tökugyanolyan, mint a legutóbbi pár lemez. Egysíkú, önismétlő.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.