Shock!

május 01.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A zenekarban nőttünk fel, de most elérkezett az új kalandok ideje”

0712bfNyolc nagylemez és tizenöt év után beszünteti tevékenységét a svéd progresszív Beardfish. Rikard Sjöblom, David Zackrisson, Magnus Östgren és Robert Hansen a megváltozott életkörülményekkel indokolja a váltást.

„Hosszabb kihagyást és néhány nézeteltérést, illetve különböző zenekaron nehézségeket követően úgy döntöttünk, beszüntetjük tevékenységünket", áll a Beardfish közleményében. „Nem volt könnyű a döntés, hiszen igazi garázsbandaként mindig is a Beardfish volt az elsődleges zenei vállalkozásunk: az a típusú csapat, ahol a tagok összejönnek a próbateremben, és egy-egy időszakban hosszasan próbálják össze a friss anyagokat. Életünk legnagyobb élményei közül sok a turnék közben, a stúdióban vagy simán csak egymás társaságában esett meg velünk. Viszont az, hogy felnőttünk, családot alapítottunk, és minden, ami ezzel jár, nagyon megbonyolította ezt a munkamódszert, és olyan hosszas időszakokat eredményezett, amikor egyáltalám nem tudtunk próbálni, miközben tényleg nagyon szeretünk zenélni."

A zenekar elégedett az elért eredményekkel. „Nagyszerű távot futottunk együtt: nyolc albumot készítettünk ebben a tizenöt évben, illetve kilencet, ha a The Early Yearset is beleszámítjuk (sőt, ha a The Sane Day duplaalbumot kettőnek vesszük, akkor tízet!). Óriási csapatokkal turnéztunk, nagyszerű embereket ismertünk meg, és olyan helyeken is barátokra leltünk, ahol azelőtt sosem jártunk. Mindenkinek szeretnénk köszönetet mondani, akik támogattak bennünket az évek során. Fantasztikusak vagytok, és roppant különleges a prog-közösség részének lenni. Ifjúságunkat és fiatal felnőttkorunkat a Beardfishben töltöttük, és a zenekarban nőttünk fel. Most mindenki megy a maga útjára más zenei projektekkel, de akármi is történik, a Beardfish nagyon különleges volt: örökre a szívünkben marad. De most elérkezett az új kalandok ideje."

Az évek során Magyarországon is több alkalommal megfordult csapat legutóbbi nagylemeze +4626 - Comfortzone címmel jelent meg tavaly.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#1 mrataxi 2016-07-12 12:01
RIP! Jó kis banda volt, örülök, hogy párszor élőben is láthattam.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.