Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Tate-féle Operation: Mindcrime hattyúdalát jelenti a héten érkező hármas lemez

Pénteken jelenik meg Geoff Tate Operation: Mindcrime-jának új albuma, amelyről most kiderült, hogy egyben az utolsó is lesz. Az A New Reality című albumot 2018 tavaszán Budapesten is bemutatja a Queensryche volt frontembere.

1031om

Már nagyszabású konceptalbum-trilógiájának harmadik részét adja ki december elején a Frontiersnél Geoff Tate és zenekara, az Operation: Mindcrime. A lemez címe A New Reality lesz, és a 2015-ös The Key, illetve a tavalyi Resurrection albumokon megkezdett sztori fináléját rejti majd. Mint Tate egy friss interjúban elárulta, mindez egyben a zenekar végét is jelenti. „Ez nem egy igazi zenekar”, mondta a minnesotai FM94 rádiónak Geoff az új lemez kapcsán. „Az Operation: Mindcrime különböző zenészek csapata, akik azért jöttek össze, hogy elkészítsék ezt a három lemezt, amit én raktam össze. Őszintén szólva nem is emlékszem rá pontosan, hányan játszottak összesen az albumokon, de szerintem olyan tizenhat-tizennyolc emberről van szó. Ez egy lemeztrilógia, amely egy történetet mesél el, mintha csak egy három felvonásból álló darabról lenne szó, ahol egy lemez jelent egy felvonást. És ezeket a zenészeket direkt ehhez a projekthez szedtem össze. Mindenkivel nagyszerűnek bizonyult a közös munka: pár szerzőtárs a zeneírásba is besegített, és a számos különböző gitáros, basszer, dobos, billentyűs is fantasztikus munkát végzett. Az alapokat mindhárom lemezhez egyben, pár évvel ezelőtt rögzítettük, utána befejeztem az anyagokat, a kiadó pedig évente kihoz közülük egyet. A mostani lemez a trilógia utolsó része, amely egyben az Operation: Mindcrime utolsó albuma is.”

operationmindcrime_cA dallista az alábbi lesz:

01. A Head Long Jump
02. Wake Me Up
03. It Was Always You
04. The Fear
05. Under Control
06. The New Reality
07. My Eyes
08. A Guitar In Church?
09. All For What?
10. The Wave
11. Tidal Change
12. The Same Old Story

A Wake Me Up című dal után most az Under Control is meghallgatható. Tate és zenekara április 10-én Budapesten, a Barba Negrában lép fel az Angra vendégeként. Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 latexbaba 2017-11-27 16:09
Midi a dob? Ettől még Lars is jobban szólt a St. Angeren...
Idézet
 
 
+4 #1 lambertkoma 2017-11-27 10:32
Az újrafelvett QR nótákért nincs pardon!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.