Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Freedom: riói dal Annekétől

Október 20-án adja ki első lemezét az InsideOutnál Anneke Van Giersbergen Vuur nevű bandája. Az album címe In This Moment We Are Free - Cities lesz, és most a harmadik dal is meghallgatható róla.

1202vuur

Vuur, azaz hollandul tűz a neve annak a csapatnak, amellyel ősszel adja ki első teljes nagylemezét Anneke Van Giersbergen. A The Gathering ex-énekesnője innentől fogva szólóban akusztikus, folkos irányban mozog majd, progresszív metalos oldalát pedig e projekt keretei között szeretné kibontakoztatni. Ehhez olyan társakat hívott segítségül, mint Ed Warby dobos (Ayreon, Gorefest), Jord Otto gitáros (ReVamp), Ferry Duijsens gitáros, Johan Van Stratum basszer (Stream Of Passion) és Marcela Bovio énekesnő (Stream Of Passion). A dalszerzésben rajtuk kívül olyan alkotók működtek közre, mint Esa Holopainen az Amorphisból, Mark Holcomb a Peripheryből vagy Daniel Cardoso az Anathemából.

Az első lemez – mint címe is mutatja – lazán konceptuális jellegű, bár nem sztorimesélős jellegű anyag lesz. „A szövegek a városok és a szabadság kérdése köré épülnek”, mondja Anneke. „Ha egy nagyvárosba látogatsz, az bizony igazán letaglózó tud lenni: úgy érzed, magukba szippantanak a téged körülvevő dolgok. Eközben könnyű idegennek lenni is egy ilyen helyén, én legalábbis mindig szabadnak érzem magam ilyenkor. Tavaly sokat gondolkodtam a városi és a vidéki élet előnyeiről és hátrányairól, mivel a családommal ismét városba költöztünk. Nagyon izgalmas is a dolog, de ismerem a múltamból a nagyvárosi magányosság érzését is. A borító is ezt a kettősséget testesíti meg.”

vuur_cA dallista az alábbi:

01. My Champion - Berlin
02. Time - Rotterdam
03. The Martyr And The Saint - Beirut
04. The Fire - San Francisco
05. Freedom - Rio
06. Days Go By - London
07. Sail Away - Santiago
08. Valley Of Diamonds - Mexico City
09. Your Glorious Light Will Shine - Helsinki
10. Save Me - Istanbul
11. Reunite! - Paris

A londoni és a berlini dalokat egy ideje már ismerni lehet, most a Rióhoz kötődő Freedom is meghallgatható. A Vuurt mi is láttuk élőben a Masters Of Rockon.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.