Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A Sabbath először engem hívott, így kapta meg a tesóm a melót"

A doboslegenda Carmine Appice már 64 éves, és ugyan az utóbbi két évtizedben lényegesen kevesebb szó esik róla, mint tizenkét évvel fiatalabb öccséről, a szintén ütős Vinnyről, aktivitása napjainkban sem lankad. Carmine legfrissebb munkája a nemrég megjelent friss King Kobra album, a Bravewordsszel is ennek kapcsán osztott meg pár érdekes információt.

„Semmiféle rivalizálás nem volt közöttünk, amikor én Ozzy Osbourne csapatában doboltam, Vinny pedig a DIO-ban", mondta Carmine (öccse mellett a képen jobbra) a portálnak. „Vinny eleve úgy került be a Black Sabbathba, hogy a Sabbath engem hívott fel, én viszont éppen nem értem rá. Szóval beajánlottam a tesómat. Vinny elment hozzájuk egy meghallgatásra, és megkapta a melót. Akkoriban éppen Rod Stewartnál játszottam, aki azokban az években sokkal-sokkal nagyobb névnek számított, mint a Black Sabbath. Aztán Ozzyhoz kerültem, elindítottam a saját csapatomat, Vinny pedig maradt a Sabbathban, aztán ment tovább Ronnie James Dióval a DIO-ba. Nagyon jó döntés volt ez a részéről, és rendesen be is indította a karrierjét."

Carmine annak idején olyan alapvető ősrock formációkban kezdte az ipart, mint a Vanilla Fudge és a Cactus, de vendégszerepléseinek se szeri, se száma. A hard rock színtér manapság leginkább a John Sykes-féle Blue Murder két klasszikus lemezéről, illetve saját zenekarából, a King Kobrából ismerheti, Carmine azonban számtalan illusztris muzsikussal zenélt az elmúlt több mint negyven évben Jeff Becktől Rod Stewarton, Paul Stanley-n és Ozzy Osbourne-on át egészen Marty Friedmanig. Jelenleg a Vanilla Fudge tagja, illetve a tavasszal új albummal visszatért King Kobrával is ismét mozgolódnak. Itt jelenleg a kaliforniai dallamrock veterán Paul Shortino (korábban Rough Cutt, Quiet Riot) énekel, de mint Carmine a friss interjúban elárulta, egy évvel ezelőtt megkörnyékezte Marcie Free-t is, aki annak idején, még jóval nemváltó műtétje előtt Mark Free-ként felénekelte a csapat első két anyagát. „Nem volt túl lelkes, amikor felvetettem neki, hogy adhatnánk pár koncertet, így aztán úgy döntöttem, nem is akarok vele dolgozni", mondta a dobos. Marcie legutóbb a tavaly aktivizálódott Unruly Child aktuális anyagán énekelt.

Egyelőre nem tudni, turné várható-e a közeljövőben Carmine-éktől. „Egy King Kobra turnéban nincs túl sok pénz. Konkrétan nulla pénz van benne, vagyis a saját lóvénkat kellene beleölnünk a dologba, hiszen a gázsi, amit felajánlottak a bandának, még a repülőutakat sem fedezné. Remélem, a lemez lesz olyan sikeres, hogy kapjunk egy esélyt legalább a következőre. A kritikai fogadtatás mindenesetre lenyűgözően jó."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.