Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A Nevermore a legnagyobb banda, amit az alkohol valaha is tönkretett”

Nevermore - Warrel DaneThe Year The Sun Died lehet az új Sanctuary album címe, de a Nevermore is folytatja majd a munkát valahol, valamikor – derült ki abból az alapos interjúból, amit Warrel Dane énekes adott a szeptemberi ProgPower USA XII fesztivál beharangozásaként.

„Az egyik híd felégett, a másikat még mindig...", szakította félbe saját mondatát Warrel, amikor az interjúban azt firtatták, van-e visszaút a zenekarba Jeff Loomis gitáros és Van Williams dobos számára. „Olyan ez, mint egy rendkívül fájdalmas válás. Ha akarod, megjavíthatod a dolgot, de az egyik esetben már olyan a helyzet, ahol nem akarom. Persze hiányoznak a srácok. Meggyőződésem, hogy rossz döntéseket hoztak. Át is megyek emóba, ha túl sokat beszélek erről..."

Warrel szerint a bandára az évek során mindvégig olyannyira jellemző rossz időzítés és a körülöttük uralkodó általános szervezetlenség egyaránt közrejátszott abban, hogy a dolgok így alakultak. „Ettől még nem hiszem, hogy változtatnék rajtuk, hiszen minden okkal történik. Annak is, hogy itt beszélgetünk, és annak is, hogy Jeff és Van eldöntötték, nekik sosem voltak olyan súlyos alkoholproblémáik, mint nekem..." Az énekes az interjúban a Nevermore-t a legnagyobb zenekarnak nevezte, amelyet az alkohol valaha is tönkretett, és azt is bevallotta: a maga részéről nem teljesen elégedett a legutóbbi lemezzel, a sokat kritizált tavalyi The Obsidian Conspiracyvel. „A produkciós munka fantasztikus volt, a szövegekkel sincs gond, de összességében ugyanazt csináltuk, amit azelőtt, és ez korábban sosem volt jellemző ránk. De számos tényező közrejátszott abban, hogy végül így alakult. Ma is büszke vagyok az albumra, de nem a kedvencem", mondta Warrel, aki szerint ugyanakkor a Nevermore demoralizálódása nem függött össze az elődzenekar Sanctuary tavalyi újjáélesztésével.

Az énekes a készülő Sanctuary albumról is elárult pár információt. A lemez címe a mostani tervek szerint The Year The Sun Died lesz, és inkább az 1990-es Into The Mirror Black rokona lesz, mint az 1988-as Refuge Deniedé. Ugyanakkor a csapat ízig-vérig 2011-es produkcióban gondolkodik, tehát nem merül majd ki puszta múltidézésben a dolog, és Warrel ismét megereszt majd néhányat azokból a magasakból, amik a Nevermore-ra sosem voltak jellemzőek. Azt egyelőre még nem akarta elárulni, ki lesz a Sanctuary másik gitárosa Lenny Rutledge mellett, de az állás betöltöttnek tűnik. Ez a poszt eredetileg ugyebár Jeff Loomisé lett volna, az ő neve azonban a történtek után érthető okokból fel sem merült többet.

Warrel a beszélgetésben újfent leszögezte: a Nevermore-nak nincs vége, számtalan muzsikus jelentkezett a csapat megüresedett posztjaira, de most egyelőre a Sanctuaryé a terep. Emellett az énekes második szólóalbumának dalain is dolgozik Matt Wicklund gitárossal, aki már a 2008-as Praises To The War Machine-en is játszott, jelenleg pedig a God Forbid főállású tagja.

A ProgPower USA XII fesztivált szeptember 14. és 17. között rendezik meg Atlantában. A monstre eseményen a Sanctuary mellett ott lesz még többek között a Therion, az Evergrey, Ihsahn, a Vanden Plas, a While Heaven Wept, a Labyrinth és a Mob Rules.

 

Hozzászólások 

 
#3 suizidium 2011-07-10 19:36
Az Enemies of Reality mellett télleg ciki az Obsidian. Loomis nélkül nincs Nevermore - de ha Dream Theater lehet Portnoy nélkül, Queen turné Mercury nélkül...ha a Meshuggah legénysége megbomlik nah akkor télleg ki fogok akadni:-)
Idézet
 
 
+1 #2 Ary 2011-07-10 18:16
Nevermore Loomis és Williams nélkül ugyanúgy nincs, mint Warrel Dane nélkül. Az a gitározás, az a dobolás meghatározó a csapat hangzásában, ahogy a másik oldalról az ének is. Egyedül a basszer pozíciót érzem cserélhetőnek szakmailag, habár az emberi tényező ott is biztos sokat számít. Majd 10 év múlva reunion, ha még él mindenki! Az utolsó lemezben már tényleg nem volt kraft.
Idézet
 
 
#1 Mr. Cool 2011-07-10 11:18
Vörös Attilának a posztot!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.