Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Megadeth-nek nemet mondott, a Metallicának nem kellett

Régóta nem lehetett hallani Bobby Gustafsonról, az Overkill első gitárosáról, aki a '80-as évek elejétől egészen az évtized végéig gitározott a New York-i power/thrashereknél, és olyan klasszikus lemezek fényét emelte jellegzetes játékával, mint a Taking Over vagy a The Years Of Decay. Bobby egy friss interjúban részletesen mesélt a múlt pár érdekes eseményéről a Noisecreepnek.

„Miután James Hetfield megégette a karját, elmentem meghallgatásra a Metallicához", utalt Bobby arra az elhíresült esetre, amikor egy 1992-es montreali koncerten a rosszul robbant piró miatt a Metallica frontember súlyos égési sérüléseket szenvedett mindkét karján. Hetfield utána jó ideig csak énekesként léphetett színpadra, hiszen gitározni nem tudott, amíg nem gyógyultak be a sebei. Gustafson még aktuális zenekarát, az I4NI-t is feladta a lehetőség kedvéért, hogy esetleg ő lehessen a Metallica gitáros kisegítője. A reménykedésre minden alapja megvolt, mert ahogy azt a Shock!-nak adott interjújában Bobby „Blitz" Ellsworth is elmondta, Hetfielddel nagyon jó barátok voltak. „Teljesen egy húron pendültek. Úgy is néztek ki, mint az ikrek: egyforma hajviselet, egyforma ruhák, egyforma gitárok... Csak éppen az egyik New Yorkban született, a másik meg valahol kurva messze tőle, a nyugati parton. Ha éppen azonos szobában tartózkodtak, jóformán meg sem lehetett különböztetni őket!", fogalmazott az Overkill énekese. Gustafson azonban valami miatt végül mégsem kapta meg a melót, helyette a Metal Church-ös John Marshall segíthette ki a Metallicát (egyébként már nem először, hiszen James egy korábbi gördeszkás balesete után is ő ugrott be hozzájuk gitározni).

A gitáros ezután a San Francisco-i öböl környékére tette át a székhelyét Billy Milanóval, hogy közösen mozdítsák előre az M.O.D. szekerét, az együttműködés azonban annyira gördülékenyen haladt, hogy mindössze két hét után befellegzett neki. „Utána Kaliforniában maradtam, és összeálltam Dave Lombardóval, aki éppen akkoriban kezdte el a Grip Inc.-et. De ott meg egy kicsit lassan történtek számomra a dolgok, szóval megint összehoztam San Franciscóban az I4NI-t, de pár demó után feloszlattam, mert nem jutottunk sehová. Utána mentem le Texasba a Skrew-hoz, de a lemez és a turné után annyi lett a sztorinak. Legutóbb pedig Floridába költöztem, ahol egy Response Negative nevű zenekarhoz csatlakoztam. Az a legutóbbi zenei dolog, amiben benne volt a kezem", mesélte Bobby.

Mint Gustafson elmondta, menet közben egyetlen nagy banda sem hívta a soraiba tagnak, korábban, még az Overkill tagjaként azonban kapott egy megtisztelő felkérést. „Amikor a Megadeth-tel turnéztunk a Taking Over lemez megjelenése után, Dave Mustaine egy este félrehívott, hogy lépjek be a zenekarába, mert egyszerűen nem bírta elviselni az akkori felállást. De mivel a Taking Over óriási album volt, és be is indult vele a szekerünk, a dolog nem történthetett meg. Igazából rögtön biztos voltam abban is, hogy Dave és én egy idő után mindenképp szétrobbannánk, szóval nem kellett túl sokáig gondolkodnom a nemen..."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.