Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A mai metal bandák többsége lapos”

A hamarosan végre Budapesten is fellépő Forbidden gitáros/főnöke, Craig Locicero nem dédelget álmokat a kultikus Bay Area thrasherek eljövendő sikereiről. Egy friss interjúban Craig elárulta: pontosan tudja, hogy soha nem fognak tudni kilépni a kultuszzenekari státuszból.

„Ma is hallgatok metalt, mindig is hallgattam", mondta Craig Locicero a Loud magazinnak. „De igazából az évek múltával egyre kevesebb és kevesebb zene tudott számomra igazán vonzó maradni, és ennek nem az én ízlésem az oka, hanem hogy a metal szürkülni kezdett. Már nem volt minden jó, és ugyan lehet rajta vitatkozni, de manapság is csak a zenék kis része olyan jó, mint a régiek. Itt és ott akad egy-két kiugró banda, de a többség tök lapos. A metal azelőtt a társadalom elleni dühöt, az elégedetlenséget közvetítette, és olyan dolgokat képviselt, amiket ki kellett mondani: egyfajta lázadást jelentett. A legrosszabb időszakban mindez elment a hajtok-a-kocsimmal-a-sztrádán irányba, és a '90-es évek elejére a színtér tényleg nagyon-nagyon szar állapotba került. Ha visszatekintesz arra az időszakra, csak pár banda teljesített akkoriban igazán jól. Az egyik a Pantera volt, akik rock'n'roll csapatként kezdték, a másik pedig a Slayer, akik mindig önmaguk maradtak. Lehet vitázni azon is, hogy a Metallica metal maradt-e, de ők is elkezdtek Garbage-et meg hasonlókat hallgatni, amivel saját magukat is átverték. Mindez persze nem feltétlenül baj, hiszen szabaddá teszi az utat mások számára."

Craignek persze ma sincsenek illúziói a Forbidden státuszát illetően. „Már nagyon rég fel kellett adnunk azokat a céljainkat, hogy valaha is visszahozzuk a Twisted Into Form időszak dicsőségét. Tulajdonképpen akkor tettünk le erről végleg, amikor '97-ben feloszlottunk. Akkoriban tényleg mindennek vége volt, egyszerűen nem tudtunk mit csinálni annak érdekében, hogy segítsünk magunkon. Azt gondoltam, a sztori örökre befejeződött. Örültem is neki, hogy továbbléphetek, kísérletezhetek és más típusú zenékben is megtalálhatom a saját utamat. A visszatérésünk soha nem arról szólt, hogy most akkor nagyok leszünk, hanem hogy írjunk egy jó lemezt, és legyünk annyira metal, amennyire csak lehetséges. Erre ugyanis a Forbidden vége felé már egyáltalán nem voltunk képesek: elvesztünk, és csak kerestük a saját helyünket. Ma azonban tisztában vagyunk vele, hogy kultuszbanda vagyunk, és soha nem is fogunk tudni túlnőni ezen a státuszon. Nem is reménykedem abban, hogy ennél felkapottabb névvé válunk, erre ugyanis csak akkor lenne némi esély, ha valami nagyobb banda elvinne minket turnézni. Nem számíthatsz túl sokra manapság a zeneiparban, főleg, amikor az emberek már nem is vásárolnak lemezeket, hanem helyette ellopják őket. Ebből senki sem lát pénzt... Még azt sem bizonyíthatod be, hogy zenekarként értékes vagy, hiszen fogalmad sincs róla, hány ember birtokolja a zenédet."

Locicero úgy véli: dühöngeni ugyanakkor felesleges a mostani állapotok miatt. „Ez egyszerűen így működik ma már, a technológia eljutott erre a pontra. Léteznie kell valamilyen más útnak, ahogy a bandák létezni tudnak, és megtalálják a helyüket a zeneiparban."

A Forbidden tavaly tért vissza a színre az Omega Wave albummal, amely az 1997-es Green óta az első lemezük volt. A banda szeptember 4-én Budapesten, a Club 202-ben lép fel a Demonica és a Communic társaságában. További részletek a Concerto honlapján.

 

Hozzászólások 

 
#1 mrataxi 2011-08-04 11:42
van benne valami, ma már annyi lemez jelenik meg, és olyan könnyű kiadni valamit, hogy tényleg felhígult a mezőny, jobban meg kell szűrni a termést, hogy valami jóra bukkanjon az ember
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.