Shock!

november 19.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

„A legutóbbi albumon minden extra megoldás kamu volt, számítógéppel csináltuk ezeket”

0520aaAugusztus 6-án jelenik meg a Sumerian Records gondozásában a brit metalcore-os Asking Alexandria harmadik nagylemeze, a From Death To Destiny, amelyet Joey Sturgis producerrel (The Devil Wears Prada, Emmure) készített a csapat. Danny Worsnopék június végén Magyarországon is fellépnek.

„Igen meghatározó a lemezen a súlyos riffelés, de a múltban sokkal inkább a ritmusokra és a breakdownokra támaszkodtunk", magyarázta egy korábbi interjúban a Guitar Worldnek Ben Bruce gitáros a lemezről. „Ebből a szempontból nagyon is hasonlít a dolog a korai Slipknotra, de a refrének, illetve a bridge-ek jelentős hányada inkább rockos: ez a Mötley Crüe oldalunk. Az album ugyanakkor semmilyen szempontból sem tekinthető a '80-as évek zenei visszaöklendezésének. Ha most valaki azt gondolja, hogy úgy szól a lemez, mint a Girls, Girls, Girls, téved, kurvára nem ez a helyzet. Úgy szól, mint az Asking Alexandria."

A 2011-es Reckless & Relentless From Death To Destiny címen megjelenő folytatása tizenhárom-tizenöt dalt tartalmaz majd, amiből nagyjából hat tekinthető rádióbarátnak, a maradék pedig a súlyosabb vonalat képviseli. „A legutóbbi albumon minden extra megoldás kamu volt, számítógéppel csináltuk ezeket. Most sokkal organikusabbra törekedtünk, így felkértünk egy igazi zenekart, akik a briliáns Stevie Black vezényletével felvették az összes vonós témát. Emellett egy valódi templomi gospelkórus is eljött a stúdióba, hogy ráénekeljen pár dalra, ami tényleg különlegesen hangzik”, mondja Ben.

Az Asking Alexandria a június 25-30. között megrendezendő tokaji Hegyalja Fesztiválon is fellép.

 

Hozzászólások 

 
+9 #1 kéjsóvár bohóc 2013-05-20 13:58
Erről a dalról nem a Slipknot jut eszembe! Tucat tömegfos! Mint a legtöbb metalcore banda!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Legfrissebb galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.