Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Hollywood Bowl színpadán emlékezett meg Chesterről a Linkin Park

1028_linkinparkElső koncertjét adta Chester Bennington halála óta a Linkin Park. A Hollywood Bowlban tartott október 27-ei fellépésen a zenekar sztárok egész sorával közösen emlékezett meg a júliusban öngyilkosságot elkövetett énekesről.

Kaliforniai idő szerint tegnap este a Hollywood Bowlban lépett fel a Linkin Park, és ez volt a csapat első olyan koncertje, amelyen ismét egy színpadon állt a csapat öt tagja Chester Bennington júliusi öngyilkossága óta. A zenekar számos vendéggel közösen emlékezett meg az énekesről, és a bevételek egy része is a nemrég létrehozott Music For Relief's One More Light Fund alapítvány számláira megy. Ott volt a csapattal a deszkákon M. Shadows és Synyster Gates (Avenged Sevenfold), Jonathan Davis (Korn), Shavo Odadjian, Daron Malakian és John Dolmayan (System Of A Down), a Blink-182 teljes tagsága, Oli Sykes (Bring Me The Horizon), Ryan Key (Yellowcard), Machine Gun Kelly és Kiiara is.

Maga a fellépés ötlete egyébként Rick Rubintól származott. „Elmentem Rickhez némi iránymutatásért, ő pedig azt mondta: srácok, szerintem színpadra kellene állnotok, ez lenne az, amitől jobban éreznétek magatokat, de elképesztően nehéz lesz", mondta a KROQ rádiónak Mike Shinoda a koncertről még a bejelentést követően. „A történtek óta nem jelentünk meg nyilvánosan, nem zenéltünk, nem álltunk színpadra. Utóbbi lehetőség bizonyos srácoknak a zenekarból rémisztőbb, mint másoknak, de ha összességében nézzük, mindenképpen meg akarjuk csinálni. Ez tűnik a megfelelő módnak Chester megünneplésére. Tudom, hogy a halálának körülményei roppant sötétek, de mint ahogy ezt már akkor is elmondtuk, a benne rejlő sötétség mindig is a csomag része volt. Viszont az volt benne nagyon egyedi és különleges, hogy rengeteg pozitív dolgot fűtött vele. Nagyon boldog és szórakoztató tudott lenni. Ha belépett valahová, nagyon pozitív, vicces, felpörgött energiát hozott magával, és pontosan ezt akarjuk kihozni ebből a koncertből is."

Alább megtekinthető a teljes stream:

 

Hozzászólások 

 
+1 #3 valarmorgulisz 2017-10-30 12:18
A koncerten nem csak az mutatkozik meg, hogy szárnyaszegett a banda, hanem hogy elvesztették azt a személyiséget, azt a fickót, akivel teljes lehetne a színpadkép. Hülyeség, tudom, de folyamatosan ott láttam, ahogy ez az alig 50 kilós kis nyüzöge fickó rohangál, ordít, táncol, pörög forog, ugrál.

Az emlékezés szerintem ízléses volt, nem csapott át melodrámába, nem csapott át emelkedettségbe . Gavin Rosdale az elején ugyan roppant közel állt az összeomláshoz a Leave All Out The Rest-tel (ami nálam a legeslegjobb daluk szerintem), de mindenki dicsőségesen adta meg a módját.

Az is leszűrhető, hogy nem csak jó zenei agy volt Chester (és itt a saját kissé pop-rockos, nu metalos világukba illesztve értem persze nem Devin Towsend-i magasságokhoz mérve például), hanem egy pótolhatatlan orgánum. Nézzétek meg kik léptek fel aznap este. Egyikük sem kutyaütő. Talán este Matt Shadow volt a legjobb szerintem mind énekben, mind színpadképben a srácokkal. Ha nem is ő, de valami hasonló kaliberben kell gondolkozniuk, amennyiben folytatják. Talán Shadow jó is lenne, ha nem menne az a7x rovására.

Egy biztos. Mike egyszer 18 éve belátta, hogy ő egymaga kevés ehhez. kíváncsi leszek, hogy ezúttal is befogja-e. Nem tűnik egy egomán fickónak, úgyhogy szerintem be. Kérdés új néven próbálják e vagy új énekessel. Ha igen, megvan az erő és a tudás szerintem bennük. Én örülnék a folytatásnak. Néha születnek ám jó dolgok ha kényszerű énekes cserét szül a sors.

És még valami: Talinda nagyon erősen, felelősségtelje sen nyilatkozott a férjével kapcsolatban. Külön tetszett hogy még mindig a "husband" és nem az "ex husband" szót használta. Azt hittem össze fog csomószor omlani, talán 1-2x közel is állt hozzá, de végigbírta és a sok betű között kihámoztam a számomra legfontosabb mondatot: "Mental pain important, as physical pain".
Idézet
 
 
+4 #2 Csabi 2017-10-28 21:48
Mike nagyon jól énekelte a One More Light-ot. Neki kell átvenni az éneket ha folytatni akarják Chester nélkül! Más énekessel én nem tudom elképzelni a Linkin Parkot.Vendégénekesek beleadtak mindent amit tudtak, de senki sem tudta megközelíteni Chestert.
Idézet
 
 
+3 #1 revdav11 2017-10-28 20:11
A Systemből John végül nem volt ott, helyette Frank Zummo és Deryck Whibley viszont igen a Sum 41-ból.

Érdekes koncert volt, szép volt ennyi nagy zenészt egy színpadon látni, mégha egy ilyen tragikus esemény apropóján is.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.