Shock!

július 07.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Five Finger Death Punch is ott lesz a NovaRockon

Újabb fellépőket jelentettek be a 2013-as nickelsdorfi NovaRock fesztiválra: az eddigi nevekhez további zenekarok csatlakoztak, akik közül a Kings Of Leon és a Thirty Seconds To Mars igazi nagyágyúnak számít, de a súlyosabb hangzások kedvelői is örülhetnek.

A jövő évi NovaRockot 2013. június 14-16-án rendezik a szokott helyen, a magyar határhoz közeli Nickelsdorfban. A fesztivál szervezői újabb fellépőcsomagot jelentettek be: a könnyedebb rockvonal nagynevű képviselői közül már biztosan ott lesz a rendezvényen a Kings Of Leon és a Thirty Seconds To Mars, a durvább vonalat pedig az Amon Amarth, a Bullet For My Valentine és az A Day To Remember is erősíti majd. Ezeknél azonban mindenképpen komolyabb kuriózum az utóbbi évek egyik legsikeresebb amerikai metal csapata, a magyar származású Zoltan Bathory vezette Five Finger Death Punch, akik Európában annak ellenére is elég ritkán bukkannak fel, hogy odahaza már három aranylemezt is besöpörtek, és főattrakcióként is arénákban játszanak.

A nyitónap headlinere egyébként a Rammstein lesz, akik az összes európai csúcsfesztet letarolják majd a nyáron a Downloadtól Wackenig. Valamelyik másik este főattrakciójaként a KISS játszik majd, akik nemrég adták ki új nagylemezüket Monster címmel. Az eddigi menetrend szerint Gene Simmonsék német nyelvterületen ezt leszámítva mindössze egy másik bulit adnak jövőre, méghozzá június 12-én Berlinben. Hozzájuk hasonlóan a tradicionálisabb rockvonalat erősíti majd a dán metal'n'roller Volbeat, illetve az ausztrál AC/DC junior, a megalázóan zseniális koncertcsapatként már hazánkban is kétszer bizonyított Airbourne is. Mellettük ott lesz még Ausztriában a finn HIM és a holland Within Temptation is. A brit hard rocker Heaven's Basement neve felénk még kevésbé cseng ismerősen, de Nyugat-Európában az utóbbi időszakban elég komoly turnékat csíptek meg, így garantáltan sokat hallunk még addig róluk is. A durvább zenék hívei a hamarosan új albummal visszatérő Bring Me The Horizonnak és az Atlas címmel nemrég szintén lemezt kiadott, november 29-én a PeCsában játszó Parkway Drive-nak is örülhetnek, illetve a hosszabb szünet után tavaly újjáéledt nu metal pionír Coal Chambernek is.

A NovaRockra 127,50 euróba kerül az elővételi bérlet, aki pedig VIP belépőre áhítozik, az előzetesen 203,40 euróért teheti ezt meg. Amennyiben a fentiekhez még karavánjegyet is igényelnénk, az 198, illetve 273,40 eurót kóstál. További részletek a fesztivál honlapján.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.