Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Def Leppard fesztiválhajóján hunyt el Jimmy Bain

Még mindig nem tudni pontos részleteket Jimmy Bain haláláról, de mint azt többen is valószínűsítették, a Rainbow és a DIO volt basszerét valóban a Def Leppard Hysteria On The High Seas hajófesztiválja során érte a halál. A zenész 68 éves volt.

0125jimmy

Heavy Crown címmel jelenik meg február 19-én a Last In Line első nagylemeze, és ennek apropóján vett részt a DIO volt hangszereseit, illetve Andrew Freeman énekest tömörítő banda a Def Leppard jelenleg is futó hajós fesztiválján. Az önfeledt ünneplést és koncertezést ugyanakkor váratlan tragédia szakította félbe, Jimmy Bain basszusgitáros ugyanis itteni idő szerint tegnapra virradóra elhunyt. A 68 éves zenész halálának körülményeiről még mindig nem tudni semmit, meg nem erősített információk szerint Jimmy a kabinjában hunyt el, és állítólag egy ideje beteg volt, de erről sincsenek bővebb hírek. A Last In Line mindenesetre nem játszott vasárnap a hajón, ehelyett a zenekar három tagja történeteket elevenített fel a színpadon Bainről.

„Jimmy révén törhettem be először igazán a zeneiparba, amiért örökre a lekötelezettje maradok", áll Vivian Campbell frissen kiadott közleményében. „Az évek során mindenki figyelemmel követhette küzdelmeit a démonaival, de az utóbbi másfél évben végre megnyerte ezt a harcot. Végig tiszta és motivált volt, miközben írtuk és felvettük az új albumot, amelyre hihetetlenül büszkén tekintett, és mérhetetlenül sokat is tett hozzá. A mi életünk is sokkal gazdagabb volt, hogy ismerhettük ezt a rendkívül kedves, jószívű és nagylelkű embert. Folytatni fogjuk, hogy a zenéje által ünnepeljük meg az életét."

„Teljes sokkban vagyok", tette közzé Ronnie James Dio özvegye és volt menedzsere, Wendy is. „Csak most temettük el Lemmyt, és mindössze napokkal később egy újabb legendát veszítettünk el... Jimmy nemcsak a legnagyobb zenészek egyike volt, de kedves, boldog, imádnivaló személyiség is. Soha nem lesz hozzá hasonló, és egy nagyon közeli barátomat veszítettem el. Szeretném azt hinni, hogy már együtt jammel a mennyországban a barátaival, Lemmyvel és Ronnie-val..."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.