Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A 21. század Rage For Orderén dolgozik a Redemption?

Neil Kernon producerrel dolgozik új lemezén a kaliforniai progresszív metalos Redemption, ahol az alapító gitáros főnök, Nicolas van Dyk mellett a Fates Warning pacsirta Ray Alder és az Agent Steel (és néha szintén Fates Warning) gitáros Bernie Versailles is érdekeltek. Jó hír, hogy a vérrák egy különösen agresszív fajtájában szenvedő Nicolas állapota jelenleg stabil, és esélye mutatkozik a teljes gyógyulásra is.

A Redemption ötödik stúdióalbuma, a 2009-es Snowfall On Judgement Day utódja jelenleg This Mortal Coil munkacímen készülget – adta hírül közleményében Nicolas van Dyk. A gitáros egyúttal örömmel jelentette be, hogy az anyag producere a veterán Neil Kernon lesz, aki a Hall & Oates popduó sokmilliós sikereivel alapozta meg hírnevét a '70-es évektől kezdve, azóta pedig olyanokkal dolgozott, mint a Queensryche, a Dokken, a Judas Priest, a Nevermore vagy a Cannibal Corpse, de ő keverte a magyar Angertea legutóbbi EP-jét is. „Olyan embert kerestem a munkára, aki minden olyan területen kiterjedt tapasztalatokkal rendelkezik, ahová a Redemption elmerészkedik a zenéjével. Ez egy cseppet sem egyszerű, hiszen a dalaink dallamosak, de súlyosak, tekervényesek és komplexek, amikor arra van szükség, de befogadhatóak, és kicsit virtuózak is, ám mindig csak annyira, amennyira azt az adott nóta megkívánja", magyarázza a döntés okait Nick. A gitáros elárulta: Kernon már néhány évvel ezelőtt is megkereste őt azzal, hogy készítsék el a 21. század Rage For Orderét, akkor viszont időegyeztetési problémák miatt nem tudtak együtt dolgozni. Most azonban minden megfelelő volt a közös munkához.

A csapat jelenleg tíz-tizenegy dallal rendelkezik, de ezek még folyamatosan változnak. A munkacímek között olyanok szerepelnek, mint Noonday Devil, No Tickets To The Funeral, Rain In My Soul, Focus, Dreams From The Pit, Path Of The Tornado, Blink Of An Eye, Perfect vagy Departure Of The Pale Horse. A This Mortal Coil a szó szoros értelmében véve nem lesz konceptalbum, de a dalok lazán kapcsolódnak egymáshoz. Konkrét megjelenési dátum egyelőre még nincs, az azonban biztos, hogy a Redemption többet akar koncertezni ezzel az anyaggal, mint az előzőekkel.

Nicknél néhány évvel ezelőtt a vérrák egyik ritka és különösen veszélyes fajtáját diagnosztizálták az orvosok, de a gitáros az intenzív terápiának köszönhetően jelenleg teljesen jól van. „Az orvosom rendkívül szigorú előírásait követem, és jelenleg már több mint tizenöt hónapja teljesen rendben vagyok. Ha ez az állapot harminchat hónapon át kitart, az gyakorlatilag biztos gyógyulásnak tekinthető. Ennek biztosítása érdekében háromféle erős gyógyszert is szedek, és jelenleg szerencsére az én oldalamon mutatkoznak jobb esélyek. Az a vérrák, amiben én szenvedek, eltér attól, amivel Nergal küzd a Behemoth-ból, de a terápiám egy kis részét képezte két olyan őssejt-transzplantáció is, amihez hasonlót rajta is végrehajtottak."

Ezek jó hírek, szóval reménykedjünk Nick teljes gyógyulásában, és azért egy 21. századi Rage For Order sem lenne rossz...

 

Hozzászólások 

 
#2 Andy 2011-07-10 15:53
Elnézést, pontosabban fogalmazva befejezték a munkálatokat, a lemez megjelenésének időpontja egyelőre nem ismert.

(Az információ ellenőrizhető a csapat MySpace oldalán.)
Idézet
 
 
#1 Andy 2011-07-10 15:42
Az új album egy napja és 13 órája elkészült.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.