Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„’70-es évekbeli zenét alkottam sok Hammonddal és szikrázó gitárokkal, de mai megszólalással”

Különleges lemezzel jelentkezik május 19-én Arjen Lucassen, amelyről most a második dalt is bemutatták. A Supersonic Revolution formáció a '70-es évek öröksége előtt hajt fejet modern köntösben.

0227lucassen

Május derekán érkezik a Music Theories Recording/Mascot Label Group gondozásában az Arjen Lucassen's Supersonic Revolution első nagylemeze. A Golden Age Of Music eddig nem ismert oldaláról mutatja meg az Ayreon és a Star One agytrösztjét: szövevényes progresszív konceptlemez helyett ezúttal egy direkt rockbandáról van szó. Az ötlet egy egyszerű felkérésből nőtt ki, Arjent ugyanis megkereste az Eclipsed magazin, hogy rögzítsen egy feldolgozást egy listáról. Arjen választása a ZZ Top Heard It On The X klasszikusára esett, és miközben összerakta hozzá a vendégeket, azon kapta magát: van egy új zenekara. „Azt mondtam: oké, akkor alakuljunk meg hivatalosan, írjunk dalokat a '70-es évek stílusában, és a szövegek is az akkori emlékezetes dolgokat ünnepeljék – mondja Lucassen. – Azok az évek gyakorolták rám a legnagyobb hatást, viszont nem akartam, hogy a zene is teljesen '70-es évekbeli megszólalású legyen, hiszen abban nem lett volna semmi új. A Stargazernél vagy a Kashmirnál pedig úgysem tudok jobbat alkotni."

Arjen a zenekarban basszerként dolgozik, társai régi billentyűs munkatársa, Joost van den Broek, Timo Somers gitáros, Koen Herfst dobos és Jaycee énekes. Az albumra tizenegy dal kerül fel, illetve egy T. Rex-, az említett ZZ Top-, egy Earth Wind & Fire- és egy Roger Glover-feldolgozás. „A társaim mind fiatalabbak, a harmincas éveikben járnak, szóval még nem is éltek a '70-es években, így nagyszerű lehetőség volt ez számomra is, hogy '70-es évekbeli zenét alkossak sok Hammonddal és szikrázó gitárokkal, de mai megszólalással – mondja Arjen. – Ez nem egy tipikus progresszív album, nem YES vagy Genesis, de nem is metállemez."

supersonicrevolution_cA dallista az alábbi:

01. SR Prelude
02. The Glamattack
03. Golden Age Of Music
04. The Rise Of The Starman
05. Burn It Down
06. Odyssey
07. They Took Us By Storm
08. Golden Boy
09. Holy Holy Ground
10. Fight Of The Century
11. Came To Mock, Stayed To Rock
12. Children Of The Revolution (bónusz)
13. Heard It On The X (bónusz)
14. Fantasy (bónusz)
15. Love Is All (bónusz)

A The Glamattack című szám már ismert, most a The Rise Of The Starman is meghallgatható.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.