Shock!

május 27.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

DVD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Overkill: Live In Overhausen

overkill_cTizenhat éve nem adott ki koncertlemezt az Overkill, maximálisan indokolt volt a Live In Overhausen megszületése, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a 2002-es Wrecking Everything óta hét nagylemezük is megjelent. Ezen a dupla anyagon azonban nem egy ezekről szemezgető koncert felvétele látható, hanem egy speciális bulié, amelyen a keleti parti alapcsapat első, illetve ötödik – és egyben legsikeresebb – nagylemeze előtt tiszteleg, ennek jegyében pedig el is nyomják először a teljes Horrorscope-ot, majd pedig a buli második részében a debüt Feel The Fire-t is, a záró Sonic Reducert lecserélve a Fuck You-ra.

Mindez pedig azt jelenti, hogy a Live In Overhausen tele van igazi csemegékkel és különlegességekkel. A Feel the Fire Rotten To The Core-ja ugyan máig kihagyhatatlan a programból (a DVD-n maga D.D. Verni ismeri el, hogy emlékei szerint sosem volt olyan Overkill-koncert, ahol ne hangzott volna el), és a Hammerheadet is sokat játszották, ahogy a Horrorscope Comája is eléggé alap, de így is rengeteg olyan dal hallható ezúttal tőlük, amelyek élőben évtizedek óta nem kerültek elő.

megjelenés:
2018
kiadó:
Nuclear Blast
Neked hogy tetszik?
( 13 Szavazat )

A monstre koncertanyag két CD-n, illetve DVD-n és Blu-rayen jelent meg, a különleges programhoz méltó hangzással, fényekkel és látványvilággal. Az Overkilltől megszokottan zöld, kék és vörös színekben ázó színpadot két lengőkaros kamera mellett minden egyes tagra külön-külön ráállított operatőr is vette, így mindenkit sokszor és közelről láthatunk a kifejezetten szép totálok mellett. Szerencsére sok koncertvideóval ellentétben a vágás sem kapkodó, azaz nem váltogatják egymást másodpercenként a képek. Szépen meg lehet figyelni tehát minden egyes apró részletet, és az ember feje sem fájdul bele a folyamatosan, villódzva váltakozó képekbe. Az Overkillt meg eleve kifejezetten szép emberek alkotják, akikben így bőven van idő gyönyörködni.

A koncertfelvételt néhány nótánként interjúrészletek, illetve archív bejátszások szakítják meg, amik ugyan nem nyúlnak hosszúra, de a buli sodró lendületét így is megakasztják. A magam részéről sokkal szerencsésebbnek tartom azt a megoldást, mikor ezek nem a programba ágyazva, hanem külön dokumentumfilmként kerülnek lemezre, mert bármennyire is vicces, ahogy Derek Tailer elmeséli, hogy a koncert előtt a csizmáját vette fel elsőként, és csak utána jött a gatyája, vagy akármennyire is szimpatikus Blitztől, hogy részletesen bemutatja a teljes Overkill-crew-t, két-három megtekintés után már senkit sem érdekel az ilyesmi.

A végig döbbenetesen megdörrenő cucc fő érdekessége a valóban különleges setlist mellett az, hogy benne hagyták a képanyagban a Kill At Commandet, amelyet a koncerten sikerült teljesen elszúrniuk. Mindezt a DVD-n alaposan ki is elemzik, a felvételen pedig látható, ahogy Blitz a nóta közepén fejcsóválva megáll, és a többieknek sincs túl sok fogalma arról, hol is tartanak éppen. Míg a képanyagon a kussoló Blitz mikrofonba kapaszkodó álldogálása látszik, addig a hangsávon megállíthatatlanul pörög a nóta, nyilvánvalóan utólag feljátszott verzióban. Ilyet se láttam még... Szintén érdekesség, hogy ez az egyetlen hivatalos Overkill-cucc, amin a csapatban kisegítő Pissing Razors-dobos, a Barba Negrában nálunk is fellépett Eddy „The Mexecutioner" Garcia játéka hallható.

Overkill-rajongóknak kötelező tehát a Live in Overhausen, hiszen olyan cuccokat is megnézhetnek rajta, amit az évek óta viszonylag konstans turnéprogrammal nyomuló csapattól vélhetően sosem lesz lehetőségük koncerten hallani. Ráadásul mindezt minden igényt kielégítő csomagolásban.

Az Overkill 2019. március 19-én ismét Budapesten koncertezik a Destruction, a Flotsam & Jetsam és a Meshiaak társaságában. Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#2 LiliMiciPanniSári 2018-09-15 16:46
Nagyszerű pakkokat kapunk ismét decemberben és márciusban....
Idézet
 
 
#1 Montsegur 2018-09-15 14:21
"Az Overkillt meg eleve kifejezetten szép emberek alkotják, akikben így bőven van idő gyönyörködni."

You made my day... :-)))
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.