Shock!

február 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

DVD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Judas Priest: Electric Eye

Az elmúlt időszak legfontosabb metal történése kétségkívül az, hogy Rob Halford visszatért a Judas Priest kötelékébe. Ennek első eredménye ezen dvd kiadása. A szóban forgó korong tulajdonképpen felfogható egyfajta gyűjteményes kiadványnak is. Nem csak a klasszikus Priest... Live! koncertet kapjuk meg, de itt van még az összes Halforddal készült videoklip is, valamint korai szösszenetek a BBC archívumából. Egyszóval elég teljes képet fest az anyag a Priest életműről, a Painkillerig bezárólag.

megjelenés:
2003
kiadó:
SMV Enterprises
Neked hogy tetszik?
( 27 Szavazat )

Szerintem érdemes a klipekkel kezdeni ráhangolódásképpen, tekintve, hogy a klasszikus nóták némelyikének megfilmesítése, hát, hogy is mondjam... hagy némi kívánnivalót maga után. Vagy úgy is mondhatnám, inkább vicces, mint jó. Ebből a szempontból a Hot Rockin, a Turbo Lover és a Locked In viszi a pálmát, de a megasláger Breaking the Law is csak egy arasznyival maradt le a dobogóról. Ez a rész tehát mindenképpen tanulságos, hehe.

A Priest... Live! viszont már minden szempontból zseniális. A korábban már cd-n megjelent élő felvételen 19 klasszikus nóta látható, amiket 1986-ban, Texasban rögzítettek. Nagyszabású buli, fényekkel, óriási színpaddal és több ezer fanatikussal. A csapat persze elemében van, végig nagyon élvezetes a koncert. Az igazi csemegét azonban a BBC felvételek jelentik! 6 korai nóta, melyek egy részét később nem igazán lehetett hallani a bandától: Rocka Rolla, Dreamer Deceiver, Evening Star... És ahogy kinéznek, az hihetetlen!

Az egész cuccot felújították egyébként digitálisan és a BBC-s dolgokat kivéve 5.1-es dolby digital hangzás is elérhető. Ehhez jön még hozzá az interaktív menü, a diszkográfia és szerencsére a bookletet sem felejtették ki a csomagból.

Priest fanatikusoknak kötelező az anyag, de aki esetleg most akarna megismerkedni a bandával, annak is remek kiindulópont lehet.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.