Shock!

július 07.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Zord: 2002

Ha azt mondom Zord, elég kevesen kapják fel a fejüket a név hallatán. De ha azt mondom Atomic, akkor már többen. A Zord a szép és kevésbé szép időket megélt Atomic romjain alakult. Az már csak nagyon halványan rémlik, hogy az Atomic milyen zenét játszott, de szerintem eléggé eltávolodhattak a régi iránytól.

Beszéljünk a Zordról. Ebből a névből sejteni lehet, hogy nem bárgyúskodnak, biztos valamiféle riffelős, súlyosabb zenét játszanak. Ami így is van. Hárman alkotják a csapatot (Bencsik Dávid - dob, vokál, Jakab Viktor - basszusgitár, ének, vokál, Perényi Dénes - gitár, ének, vokál, illetve Rockinform munkatárs), a demó 5, angol nyelvű dalt tartalmaz, a zene elég egyszerű, kb. két-három riffből áll egy szám, érezhetően a húzósságra koncentráltak, hogy koncerteken minél nagyobb beindulás legyen rájuk.

Biztos van is, viszont így otthon hallgatva elég egysíkú ez a szinte egy hangos zsezsegés 5 dalon keresztül. Még akkor is, ha néha megpróbálják billentyűkkel, samplerekkel feldobni a hangulatot. Zeneileg a Prong és a Die Krupps ugrott be, a dobos is groove-osan játszik. Nekem valami nagyon hiányzik a zenéből, amire felkapnám a fejem, méghozzá az igazi dög. Továbbá ilyen minimál riffelésből arra vagyok kénytelen következtetni, hogy eléggé behatárolt a gitáros tudása, tíz perc alatt be lehet vágni az egész demót jobbra-balra.
Aki a zúzós, egyszerű zenéket kedveli, az tehet egy próbát vele, a kiugráshoz viszont még nagyon kevés.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.