Shock!

március 02.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Villon: Demo '97

Citysound. Ezt így az első hangokból 100%-osan megállapítottam. Van valami sajátos hangzása az itt készült felvételeknek, mint ahogy ezt már emlegettem más kritikáimban. Ez a demó is "csörög" sajnos.

Lendületes nótával kezdődik a kazi, amolyan jófajta power/thrash nyomulás, hol dallamos, hol üvöltős vokáltémákkal, váltott gitárszólókkal. A 80-as évek végén volt inkább toppon az ilyen erőtől duzzadó, málházós zene, ám ez nem jelenti azt, hogy a Villon manapság idejétmúlt lenne, mert e dalokban a srácok a Pantera frissességét ötvözték a Metal Church energiájával.

Ha már itt tartunk: Pantera. Az Üres utca legtöbb része akkora Domination nyúlás zeneileg, hogy ritkán hallani ilyet! Direkt betettem mellé a Pantera CD-t és felváltva hallgattam, ez egy kicsit erős... Ha nem ismerném az eredetit, akkor most ki nem lehetne szedni a deckemből, de így csak egy ügyes utánérzés. Bocsesz.

A Kör c. dal váltakozva dallamos és durva, tipikus "rohannék a világba" érzésű, jól megkomponált, eltalált nóta. Ha klipet csinálnék, biztos ezt választanám hozzá.
A szövegeket elég nyersen fogalmazták, Messengerék írnak hasonló stílusban. Ez nem éppen Villon szellemiségét közvetíti, de sebaj. Mindettől eltekintve van spiritusz a csapatban, csak több eredetiséget nem ártana belevinni a zenébe.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.