Shock!

május 19.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Trinity: Demo

Sokat sejtető név, e mögött rossz zene nem lehet - gondoltam az egyébként véletlenül felfedezett csapatról, és amint elkezdtem hallgatni, a meglepődésem mértéke a tetőfokra hágott. Fiatal a zenekar, mindössze 1999 óta léteznek, akkor is csak két taggal, a többiek úgy egy év múlva csatlakoztak és elkezdődött az érdemi munka. Eredménye jelen demó, melyet házilag rögzítettek és kevertek, ez érződik is az arányokon, a hangszíneken, mindenen, azért lehet hallani és hallgatni, de ez a zene ordít a stúdióért.

Milyen zene? Prog rock, a finomabb, billentyűre épülő fajtából. A Trinityben Segesdy Márton énekel és játszik a szintin, tiszta a hangja, nincs vele gond, de amit a billentyűkön művel, azt demós csapattól még nem hallottam. Hazai lemezestől sem túlzottan. Szinte végigszólózza a dalokat, ízesen játszik, ha lehet ezt a jelzőt használni ebben az esetben. A hatásaik még tetten érhetők (pl. Dream Theater, Emerson Lake And Palmer, utóbbitól játszanak feldolgozást is, nem véletlenül), viszont korántsem annyira markánsan, mint más, már lemezes pályatársuk dalain. Trinity-ék a jazz felé is kacsingatnak, a Záporban vagy akár a Valaha c. dalban egész finom kis jazz-rockos betétekkel dobták fel a hangulatot.

Utóbbi dal tetszett egyébként a legjobban, a finom, puha részektől az idilli dallamokon át az izgalmas megoldásokig mindent belepakoltak. A dobokon Kun Krisztián, bgitáron Balogh Zoltán, gitáron Koppány Ferenc játszott, és Róna Zsófia fuvolajátéka színesítette a demót.

Ígéretesek, mindannyian. Annyit hozzáfűznék, hogy az énektémák ritmikája egy-két helyen megbicsaklik, erre érdemes lenne figyelni legközelebb. Amúgy teljesen korrekt demó, sőt. Kár, hogy nem stúdióban rögzítették.
Érdekesség, hogy ülő közönség előtt játszanak, teljesen jó ötlet, valahogy nem is illik az ácsorgás ehhez a típusú muzsikához.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.