Shock!

május 22.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

The Muddy Needless: Earthborn

A zenekar ugyan EP-ként jelöli a cd-n hallható négy dalt, de jobban járnak ha csak demóként értékelem őket, ugyanis még a demós szintet is alulról súrolják. 2004 óta működik a zenekar, azóta eltelt öt év, és noha zeneileg nagyjából rátaláltak a saját ösvényükre (thrashes, metalcore-os, súlymetal), számomra érthetetlen, hogy 5 év alatt, hogy nem jut el oda egy formáció, hogy észrevegye, az ének bizony kritikán aluli.

Az üvöltözés mindennemű karaktert nélkülöz (és olykor hamis), ráadásul Forczek Ádám próbál dallamos témákat is erőltetni, de minek. Nincs jó énekhangja, nem tudja használni azt a keveset sem, ami a torkán kifért és irdatlan hamis.

A zene a maga műfajában elmegy, de ez még klasszikus zörögjünk a garázsban szintű produkció, a zene szétesik, a gitárszólókon és némely jópofa riffen kívül egyelőre vajmi kevés érdekeset találtam a csapat zenéjében. Arról nem is beszélve, hogy ennyi nettó értelmetlenséget rég láttam angolul leírva. Elképesztő. Angol szövegtől messze áll az, ha valaki egymás mögé rakja a szavakat, valamilyen rejtélyes rendszer szerint.

Telített a piac ebben a műfajban is, jóval nagyobbat kell(ene) a jövőben ahhoz villantani, hogy ez igazán érdekes produkció legyen.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.