Shock!

május 27.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Prompt: Outcast Nation

Nem sokat lehetett hallani a Prompt zenekarról, jómagam is most először találkoztam velük, mikor elküldték demójukat. A csapat már csak ránézésre sem tizenévesekből áll, és valóban, a kilencvenes évek közepén kezdtek zenekarozni, még No Man's Land néven. Persze azóta rengeteg tagcsere történt, '98-ban készült el az első demójuk, de utána megint tagcseréltek és szüneteltek is pont ezért.

Az Outcast Nationt a próbatermükben vették fel - és ez hallatszik is. Nem is ecsetelném a hangzásbeli hiányosságokat, nyilván a zenekar is tisztában van vele.
A zene egyfajta zúzós modern metal, rekedtes, kicsit éneklős vokállal, és ez az egyik gyenge pontja a dolognak: kiborítóan hamis az "ének" végig. Fülbántóan. Nos, stúdiós bindzsi nem állt rendelkezésükre, így azt hallhatjuk, amire a csapat koncerten képes lehet. Hm...
A hangszeresek is meglehetősen pontatlanok, ráadásul a gitár is olykor hamis volt. Hm...

A daloknál sem éreztem a túlzott ötletességet (ráadásul hat dalt vettek fel ilyen minőségben), elriffelgetnek, zúznak, ám karaktere sajnos nincs a daloknak. Egyformák, megjegyezhetetlenek és meglehetősen idegesítő a folyamatosan hamis ének, ami ráadásul még pontatlan is a hangszeresekhez viszonyítva. Talán kellene egy új énekes, aki tudja használni a hangját, nem csak hőbörög (mert ez, ami itt hallható, hőbörgés), a hangszereseknek a lerágott klisékből kilépve pontosan kellene játszani és egy jó dalszerző sem ártana közéjük. Panterát nyúlni bárki tud (legfeljebb jól nem).

Olyan se füle se farka zene ez, a zenekar biztos jól érzi magát zenélés közben, meg a helyi kis klubokban tizenévesek lóbálhatják rá a hajukat, de ezzel a tudással esélytelenek, hogy sokan megszeressék őket. Ez bizony egyelőre unalmas és gyenge produkció, azt meg végképp nem értem, miért ad ki egy zenekar a kezéből olyan felvételt, amin csak azt hallani: a vokalistát csak dísznek tartják.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.