Shock!

május 27.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

POLYFROGgallery

Jó régóta csücsül nálam ez a felvétel, igazából nem is azért, mert írni kellett volna róla, hanem egész egyszerűen azért, mert tetszett, kedveltem a gitáros srác zenéit. Ilyen-olyan néven felbukkantak a munkái már a demókritikáink között, de mindig másféle zenét csinált, mint ahogy most is.

Négy 2001-es dal hallható a cd-n, plusz egy intro. Házi felvétel, de remekül szól, a HSB-ben csak masteringet kapott. Instrumentálisak, gitárcentrikusak a dalok, a gitáron kívül az összes többi hangszer mind sampleres, számítógépes. Az összes zenei részt Viktor készítette, abszolút egyszemélyes munka a Polyfroggallery. Persze ma már jobb dob- és egyéb hangmintákat lehetne találni a kísérethez, de három éve még ez is bőven megfelelt.

A legkarakteresebb tétel a H song II, amelyre érezetően Joe Satriani hatott, annak is a lendületesebb, "autózós" modernebb dalai. A kíséret itt populáris, de ez pont így jó. Nagyon feelinges végig a dal, az az igazán magával ragadó darab. Ha jól emlékszem, a szólók egy része improvizáció volt, de erre azért nem esküdnék meg.

A Jable nyugisabb, viszont határozottan jazzes, valami amerikai füstös lebujban simán el tudnám képzelni, természetesen egy nagy fekete ember bőgőkíséretével, úgy lenne autentikus igazán. Az Orange Future (ne kérdezzétek mit jelentenek a dalcímek és a demó címe, mert nagyjából semmit, csak jól hangzik mind) szintén ezen a kicsit jazzes vonalon halad, de itt megint visszatér Satriani hatása. A záró Cosmic 77 a már eddig megismert sajátos ízű hangokból áll, szinte azt érzi az ember, hogy már ismeri minden porcikáját ennek a meditatív tételnek, pedig ha az apróságokra odafigyel az ember, megint csak elismerni lehet a kis finomságokat.

Viktor hangulatosan játszik a gitáron, nem arra fekteti a hangsúlyt, hogy minél több hangot pengessen meg adott idő alatt, bár azért olykor belendülnek az ujjai. Ügyes, okos a játéka, érzi a hangszerét. És 2001 óta bőven fejlődött, ahogy ismerem. Sajnos azt nem tudom, hogy mostanában miket csinál, de remélem, fogunk még hallani róla, bár azóta sajnos némi fazonigazításon átesett, hajilag és világképileg egyaránt.

Lazítós hangulatzene, csakis a furcsán okos zenék kedvelőinek.
Ha érdekel, egy-két példány van belőle nálam, írjatok nekem.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.