Shock!

június 16.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Neverland: Demo 2003

Igényes kiállítású két számos demó cd-t kaptam a neverLAND zenekartól, akikre már régóta kíváncsi voltam.
Nem, ez nem metal. Van gitár persze, riffek is, de alapvetően elektronikus a zene, a dob sem élő pl. (érdekes módon illik is ez így, ebben a formában az egészbe) meg rengeteg az apró puttyogás, effekt, meg vezérmotívum is ami szintiről jön.

Amolyan dark/elektro/rock keverék ez, és még csak azt sem lehetne mondani rá, hogy olyan mint a Samael vagy az elektronikusabb Moonspell és társai, mert az ének teljesen más itt, mint külföldi társaié.

Az ének miatt egy kicsit a magyar alternatív/elektro vonulat ugrott be, furcsa is néhol Medve Balázs magasabb tónusú hangja ehhez a zenéhez. Ráadásul a dalszövegek sem könnyítik meg a dolgát, nehéz ezeket a sorokat hangsúlyozni énekben, a stilizálást is fejleszteni kellene (gyémá-hánt, csábí-hít, stb). Talán egy kicsit rekesztett, még "hisztisebb" stílussal is meg lehetne próbálkozni énekileg, ha a mélyebb hangok nem mennek - ez adottság kérdése. Esetleg ki lehetne próbálni egy kifejezőbb, mélyebb hangú énekest.

Annyi bajom van a zene egészével, hogy még egy kicsit olyan "összefolyós" minden, értem ezalatt, hogy a két dalban egyformácskák az énektémák, hiába az egyik dal pörgősebb, a másik meg lassabb. Valahogy plusz karaktert kellene adni az egésznek, lehet talán egy igazán megdörrenő hangzás lenne a megfejtés. A két dalban a gitárok sajnos eléggé a háttérbe lettek tolva, meg kellene próbálni igazán megdörrenteni azokat. Úgy, hogy a szintis részek is ugyanúgy dinamikusak maradjanak mellette. Főleg azokon a helyeken, ahol a gitár és a szinti is egyformán fontos témát hoz egyszerre a dalokban. Nem lesz könnyű feladat a helyes arányt eltalálni, de érdemes megpróbálni.

Ez a két dal jó indítás - legalábbis nálam jól indult, korábbi nótákat nem hallottam tőlük - finomításokkal érdekes dolgok születhetnek ebből. Mindenesetre már most igen hangulatos a dolog. Valahogy az az érzésem odafigyelős a neverLAND, elég csak megnézni a demó kiállítását vagy a honlapjukat. Szóval hajrá!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.