Shock!

április 15.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Landmine: Demo 2003

A Landmine - a mostanában bemutatott X-hez hasonlóan egy gitáros szólódemója. Ez esetben a Dream és LTE feldolgozásokat játszó Universe gitárosáról, Gyenes Attiláról van szó.

A házi körülmények között készült anyag fele PC (a dobok és a szintik), másik fele élő (gitár, bőgő). A gébdobok hangzása egy fokkal kevésbé gépies mint az X demo esetében, bár azért nem lehet letagadni, hogy a dobost itt is Fast Trackernek nevezte el virtuális édesanyja. A megszólalás szintén nem übercsúcs, de a körülmények ismeretében korrekt, és végülis a gitártémák érthetőek, márpedig itt az a lényeg.

A kísérőlevél Satriani hatásokat emleget, nos, ez bizony teljességgel igaz. Mintha mindegyik dal egy kiadatlan Satch-demóról szólna - bár azért a gitártémák még jelentősen egyszerűbbek, mint a Mester esetében, de persze senki sem várta ennek ellenkezőjét. Attila jó úton halad, ez tény: hangszerkezelése magabiztos, és jól felépített dalokban gondolkozik, csak sajnos még túl erősen érezni az inspirációt (helyenként némi Vai-izmussal megtoldva).

A Live Over Again és a Spring Café játékosabb, a You Revived Me melankolikusabb (kissé Friedman Scenes albumára emlékeztet). A The Wanderer ismét az idegennel szörföl, ha teccik érteni, Mr. Satriani, de kellemes, lendületes darab, már kevésbé másolós, mint a cd eleje. Az utolsó dal másfél perces szerelmi vallomás zongorára és gitárra: hangulatos, kissé blues-osabb, de pont ezáltal egyedibb lezárás.

Attila 21 éves, így bőven van ideje saját egyéniség kialakítására. Tény, hogy biztos alapokkal indul, és, mint leveléből kiderül, e projectje számára is szeretne egy stabil kísérőzenekart összehozni. Talán a leendő banda tagjai finomítják még az anyagot, eltávolítva ezzel az egyértelmű hatásoktól, és belefaragva némi dinamizmust, igazán ütős dolgot tudnak összehozni. Várom az út végét tehát, ez pedig egy korrekt útjelző tábla valahol a félútnál kicsit tovább.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.