Shock!

május 27.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Inner Din: Demo 2005

Az Inner Din egészen Hajdúböszörményből sétált el hozzánk, hogy átnyújtsa demóját, ami nem vicc, tényleg lábon jött házhoz a cd.
Teljesen korrekt csomagot készített a csapat, egyik cd-n audioban a zene, másikon mindenféle info, plusz mp3-ban szintén felkerült rá a demó.

A nyugis, akusztikus intro után egyáltalán nem azt várná az ember, hogy matekmetallal bontsák le az agyunkat, pedig a srácok ezt teszik. Ahhoz képest, hogy 2004 decemberében alakultak, nagyon is korrekt zenét játszanak: szerteszét tördelt ritmusok, agresszív hörgés/üvöltés keverék, a riffek is igyekeznek olykor kitörni a középszerűség mocsarából. A gitártémák néha még elég kezdetlegesek, de érezni, hogy merre fog haladni a zene. A gitárok megszólalásán is finomítanék, ez az agyontorzított brutálmetal sound nem használ a zenekarnak, kicsit finomabb, kevésbé zsezsegős hangzást alkalmaznék a helyükben, amitől maguk a témák is érthetőbbek lehetnének.
Az ordítás elég jellegtelen, egyforma, több dinamika, változatosság kell ide, hogy ne olyan érzése legyen az embernek, hogy "jaaa, valaki ordibált a háttérben", hanem a zene szerves része legyen. Akár néha effektezett is lehetne, simán.

A szövegek sem - mint ahogy a zene szintén nem - az átlagos témákat használják, gyakorlatilag totálisan értelmetlennek tűnő mondatokat halmoztak egymás után, ami megmosolyogtató ezen a szinten, de lehet ebből már akár érdekes dolog is, mint ahogy más zenekaroknál kiválóan működik (Korog, IHM). Elgondolkodtatóan borult szövegeket írni sokkal nehezebb, mint hagyományost, ez tény. Van itt még finomítanivaló.
A dalszerkezetek sem követnek semmiféle hagyományt, szóval ne számítson senki verze-refrén-szóló váltakozásra, annál inkább rengeteg ütemváltásra, néha egy kis lazultabb pihenésre, ahol a "fogósabb" témákat szánták.
Viszont gitárszólókat azért hallhatunk itt-ott, ami viszont ebben a stílusban mégsem annyira jellemző.

Érdekes, nehezen befogadható zene, de ha mint zenészek ki tudnak teljesedni és találnak olyan motívumot, ami "Inner Dinessé" teszi a zenéjüket, akkor igencsak érdekes zenekar fog működni odaát az alföldön, amire érdemes figyelni. Egyelőre ez egy korrekt demó, a csapat mostani (vagyis pár hónappal ezelőtti) világáról, amiben vannak jó ötletek és sok egyelőre agyonbonyolított, de még igazi kidolgozásra, kibontakozásra váró téma (azért ezeket még egymásra halmozott témáknak éreztem, mint nótáknak), mert hosszú távon még elég egyformácskák, egyhangúak a számok.
Én speciel bírom az ilyen borultabb dolgokat, így kíváncsian figyelem majd a zenekar fejlődését.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.