Shock!

május 19.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

In Grey: XII

Lemezelőzetes demóját küldte el az In Grey Svédországból. A csapat tekintélyes múltra nézhet vissza, '92-ben alakultak, nem taglalnám a hosszú történetet, aki akarja, megnézheti a honlapjukon. Az elmúlt hosszú évek alatt kiadtak egy rakás demót, meg egy cd-t 2003-ban, utána megint csak promókat, és idén az új lemezt, amiről egyelőre nincs infónk.

A zene gót metal, inkább a Sentenced-vonalon - ha már szegények feloszlanak, legyen utánpótlás. Az énekes hangja nekem nem tűnt túl megnyerőnek, egyrészt túl modoros, másrészt nem túl biztos a hangja helyenként, kimondottan hamiskás, ami azért ciki ennyi év zenélés után. Az még elnézhető, hogy túlságosan előrekeverték a hangját, mintha külön életet élne, nem olvad össze a zenével egyáltalán, hiszen ez demó.

A zene teljesen kellemes doom/gót témákból áll, noha irdatlan nagy egyéniséget nem fedeztem fel bennük. Fülbemászó, van normális refrén is a dalokban, ami ennél a műfajnál elengedhetetlen, a szinti is hangulatos szőnyeget hoz. Kicsit túlságosan klisé-használó csapatnak tűnik, érzik mitől lesz szívbemarkoló egy-egy dalrészlet, de nem dobtam el magam összességében ettől a négy nótától. Elmentek a fülem mellett. A gitároknak is nagyobb súly, dinamika kellene, de majd lemezen nyilván meglesz ez is.

Az utolsó dal kicsit melankolikusabb, inkább a My Dying Bride-ra hasonlít, sőt. Nagyon hasonlít. Csak azért közel sem annyira apokaliptikusan elkínzottak, mint a haldokló menyasszonyék.
Nos, ebből akár még lehet bármi is, noha az kicsit riasztó, hogy '92 óta csupán erre futotta.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.