Shock!

február 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Feedstuff: Old Man's Hope

Lukács László, a Baby Bone egyik alapítója, majd az Ahriman későbbi gitárosa hívta életre a Feedstuff nevű formációt, ebből a két "előzetes" csapatból találjátok ki milyen lehet ez a zene. Nem, nem olyan. Nem grunge-os, black metal meg aztán nyomokban sem.

Ez itt kérem szépen riffgazdag, gördülékeny doom/stoner metal - mondjuk ezekkel a címkékkel mindig bajban vagyok, sosem tudom ráaggatni a hasonló stílusban futó zenekarokra, pontosan melyiket is művelik. Sebaj, ha hallottatok már Downt vagy Moodot (egy kicsit a Metallica jobb dolgait is) vagy akármelyik hasonló körben mozgó zenekart, akkor nagyjából tudjátok az irányt.

Jelen zenekarnak van egy, az énekhangját használó - és egész jó torokkal rendelkező - énekese, Bathó Zoltán (Convoy). A riffekért, meg úgy általában a zenéért - ha minden igaz - Lukács László a felelős, és semmi okom a panaszra, dögös - ha ez a kifejezés megfelelő ez esetben - zene, amolyan érzésekkel átitatott, hallhatóan zenélni szerető ember műve. Tudja a srác, mitől döglik a légy, még akkor is, ha apró pontatlanságok, javítanivalók előfordulnak a demón, feelingben viszont nincs hiány.

Jó húzósak a dalok, a hangzás sem rémületes, dohog a felvétel, persze még az arányokon lehetne mit bütykölni - többek között. A ritmusszekció - Kecskeméti Sándor: bgitár (szintén Baby Bone alapítótag) és Dér István - dob (Ahriman) - korrekten játszik, a dobos az utolsó szám elején kicsit Slayeresre veszi a figurát, és ebben a dalban később egy-egy rész olyan falsul szól, hogy rémülten fogom a fejem, remélem direkt ilyen...

Több, mint korrekt demó, jelen pillanatban az egyik kedvencem, doomstereknek kötelező beszerezni. (900 Ft + pkg cd-n üres kazi ellenében ingyenes) És ne feledjétek: hangosan az igazi!

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.