Shock!

április 17.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Exit Music: Tudatalatti ébrenlét

Tetszetős borító, abszolút ismeretlen zenekarnév (2004 óta léteznek egyébként): lássuk kik ők. Kokavecz András neve szemet szúr a borítóban, csak nem a Salvus gitárosához van szerencsém? Itt bőgőzik épp (illetve a felvételen még gitározott). Hm.

A zene lightos volta nem riasztott el az ismerkedéstől, a magyar nyelvű szövegek helyenként botladoznak, ellenben értelmes sorokat hallhatunk. Albert Péter énekes egészen korrekt, tudja, hogy énekléssel érzelmet is ki lehet fejezni. Olykor a magasaknál csúszik félre, ezt mindenképpen korrigálni kell a jövőben. Apróbb technikai, bizonytalansági problémái ellenére megnyerő a stílusa.

Saját meghatározásuk szerint a britpop áll hozzájuk legközelebb, és bár ettől a vonulattól tisztes távolságot tartok, az Exit Music valamiért mégis hallgattatja magát. A második és negyedik dalnál éreztem némi Muse hatást, ami jó irány lehet a jövőre nézve. A Muse-os utánérzéseknél különösen vigyázni kell a félhangokkal és a magas szólamokkal, ezekhez biztos tudás kell.

A negyedik nóta az, amiben tán a legtöbb bakit találtam, valamiért mégis ez tetszett a legjobban. Arra kell még vigyázni, hogy még a teljes repertoár esetén ne legyenek egykaptafák a dalok, kell többféle tempó, hangulat, bátrabb hangszerelési megoldás, meghökkentés, alkalomadtán egy kis lendület.

Csekély mértékben érzékelhető bennük alter-vonal, aki kevésbé kedveli a torzgitáros hangzást, az bátran ismerkedhet a csapattal, kellemes színfolt a hazai zenei életben.
A demó átlagos hangzással rendelkezik, nem is kell most ide több, a dalok viszont teljesen rendben vannak.

Nem tudom mi van a szegedi levegőben, de egyre több igényes (!!!!) zenekar érkezik onnan, akik szépen leigázhatják az egész hazai színteret. Hajrá! Én meg örülök, hogy jelen esetben nem csak a körítés igényes, hanem a tartalom is.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.