Shock!

február 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Dysentery: In Memoriam Aeternam

Szlovákiából, egészen pontosan a Felvidékről érkezett a magyar tagokkal rendelkező Dysentery bemutatkozó demója, amit idén januárban vettek fel. Igen szövevényesen alakult a zenekar története a 2000-es alakulástól kezdve, kb. mintha a Dallas és a Barátok közt szálait keverték volna össze, nem is próbálom kibogozni ki mikor és miért, az az egy dolog biztos, hogy jelenleg négyen zenélnek a csapatban.

A stílus alapvetően death metal, de azért vannak benne más, nyolcvanas évekbeli metal hatások is bőven. Mondhatni, hogy inkább a kilencvenes évek elején játszottak ilyen zenét szerte a világon.

A cd-n négy dal plusz egy outro hallható, ezek közül a harmadik (Alone In The Dark) egy majd' kilenc perces instrumentális szerzemény, amit Chuck Schuldiner emlékére írtak. Nos, szép dolog ilyesmire vállalkozni, de ez a dal még nagyon-nagyon kezdetleges. Egyrészt túl hosszú, másrészt szétesik az egész szerkezete, nincs benne megjegyezhető rész, nincs karaktere, és hallhatóan gyenge a hangszeres teljesítmény. Nagyon sokat kell ezen még javítani, hogy igazi Dal lehessen.

A többivel nincs ekkora probléma, a szokásos gyors-lassú-középtempós részekből áll mind, kicsit még kevésnek érzem az egy dalon belüli témákat, valahogy nincs meg bennük az a mindent elsöprő intenzitás, vagyis csak nyomokban itt-ott. A széteső dalszerkezetek is végig jellemzik a dalokat, gördülékenyebbé kellene tenni mindet, illetve megjegyezhetőbb riffeket sem ártana írni. A hazai Beneth demója mérföldekkel jobb témákat tartalmaz, a Dysentery még elég egysíkú sajnos.

A cd megrendelhető 600 ft-ért rendes borítóval, ráadásul azt is ráírták, hogy annyi másolatot csinálhatsz róla, amennyit csak időd és kedved engedi, lehet terjeszteni bátran. Szintén nem rossz húzás a zenekar részéről, mivel mostanában házi készítésű, zeneileg gyatra demókért képesek zenekarok horribilis összegeket kérni.

Nem kifejezetten rossz, de még nem is az az egetverően jó demó. Vannak hibák, javítanivalók, helyenként már megcsillant valami ígéret is (a Broken Code Of Life-ban egészen pontosan), de dolgozni kell rajta, hogy ne csak csillanjon, hanem fényes legyen végig. Próba, gyakorlás, koncertek, és majd csak csiszolódik szép lassan a dolog.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.