Shock!

június 30.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Dark Clouds: Downward Trends

Második demójával jelentkezett idén ezen doom/death fogat. A felvétel terjesztésre nem kerül - sajnos, mert szerintem érdemes lenne. Az érdeklődőknek azért biztosan szívesen átveszik. Lássuk a lényeget, a zenét!

Az elmaradhatatlan intro után - melyet egyébként ötletesnek tartok - rögtön megleptek a srácok, hogy mennyit fejlődtek az első demó óta. Minőségi fejlődésen mentek keresztül, ez nem vitatható. Sorolom, hogy miben: ugye az első demó igencsak gyengécskék voltak a dobtémák. Ez doboscserével orvosolva lett, nincs is most panaszom az ütősre (Fekete Szabolcs).

Továbbá: anno eléggé túlnyújtották a nótákat, a friss szerzemények már sokkal gyorsabbak és rövidebbek lettek. Persze lesz, aki biztos hiányolja a ultra-lassú és hosszú hömpölygést, ám nekem jobban bejöttek ezek a friss, pergősebb számok, több a tűz, az élet bennük. Pl. akkora súllyal indul a Chance Of A Lifetime?, hogy csak kapkodtam a fejem! Ráadásul a súly mellett megmaradtak a dallamok is.

Nagyon rám talált ez a nóta, minden benne van, amitől egy dal jó és felejthetetlen.
Tauszik Viktor hörög és szaval a nótákban - az éneklést most kihagyta a repertoárból -, ráadásul a Chant Voltairien c. számot franciául adja elő! Eredeti. Ráadásul jó hangja van ehhez az erőteljes hörgéshez, bár ezt már régen is megjegyeztem magamnak. Czetvitz Norbert gitáros is jókora fejlődésen ment keresztül, ráadásul van is érzéke ezekhez a dallamos doom/death témákhoz. A szövegek is - mint eddig mindig - minőségiek maradtak. Várom az év végén megjelenő albumot.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.