Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Chrysos Calva: Keresem a fényt

A Chrysos Calva előző demóját sikerült alaposan a földbe döngölnöm, de a zenekar nem adta fel, és az új anyagból is küldött egyet a részünkre. Azóta kicserélődött a vokalista soraikba, ami csak előnyükre válhat a későbbiekben. Meg most is persze.

A cd multimédiás részén a szokásos zenekari infókon kívül fotók (meglepetésemre egészen elfogadhatóak a képek, szerencsére nem az a "kattintsunk kettőt a lakásban és vicsorogjunk mert az biztos félelmetes"-típusúak), szövegek és egy klip is látható, mely az új demó egyik dalára készült (tipikusan magyar betegségben szenvedve: nincs szinkronban a zene a képpel), viszont már megfigyelhető, hogy az új vokalistának sokkal erőteljesebb a hangja, mint elődjének.

Lássuk a zenét. 2003. augusztusa és decembere között készült a felvétel, azt nem írják, hogy hol, felteszem otthoni pc-s megoldás lehet, akkor szokták ennyire titkolni a helyszínt. Már csak a felvétel tompasága és erőtlensége miatt is erre tippelnék. Másfél perces intró után vágnak bele a srácok a húrok közé, igyekeznek sokszínűen, érdekesen felépíteni egy-egy dalt, viszont pont ez az, ami miatt még mindig szétesik a dalok szerkezete. Nagyobb fába vágták a fejszéjüket, mint amire még képesek a saját szintjükön, viszont azt azért hallani, hogy sokat fejlődtek az előző demó óta, ami mindenképpen javukra írandó.

Hangszeres pontatlanságok előfordulnak még mindig, főleg a dobosnál, neki előbb óraműpontosságú alapokat kellene megtanulnia, utána díszíteni ilyen sokat. Néha már felbukkant egy-egy emlékezetesebb téma, ezek köré kellene magukat a dalokat úgy felépíteni, hogy ne legyenek szétfolyó és "buta részek" bennük.

Az ötödik dal egy instrumentális kis gitárszólózós tétel, vannak itt fals hangok megint, viszont ebben megcsillant valami olyan, amire azt tudom mondani, hogy hajrá! Ez a valami pedig az "érzés". Néha ilyen egyszerűek a dolgok...
Ha a zenekar ilyen tempóban folytatja, pár év múlva úgyis rájönnek minderre maguk is, és szépen lassan csiszolódni fog a produkció minden szempontból. Fiatalok még, van bennük lendület is, a következő demó pedig megint biztos jobb lesz.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.